Wpis z mikrobloga

Czytałem tu wiele wpisów, że z Konfederacji się wyrasta. Pytałem już pare razy i bez odpowiedzi - jak człowiek wyrasta z Konfy, to do głosowania na jaką partię dojrzewa i dlaczego?

Ja będąc mając 16-26 lat byłem hejterem Konfederacji. W życiu zdarzało mi się głosować (w wyborach prezydenckich i parlamentarnych) na PO, PSL i Kukiza. Teraz mam 28 lat i przypominam sobie kryzys za PO, a obecnie widzę władzę PiSu oraz debilny wyścig w do którego dołaczyła się KO "Kto rozda więcej". I ja wyrosłem z głosowania na KO, na PiS nie ma mowy więc zostaje mi Konfederacja na którą prawdopodobnie zagłosuje.

#polityka #konfederacja
  • 68
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Powiedzmy, że jest to poświęcenie na jakie jestem gotów żeby odsunąć PiS.

@kapitan_spaulding: Tylko, że niczego nie odsuwasz. Bo to to samo. Światopogląd jest mało istotny, ale to PO ma zły, bo zamordystyczny. Konta ma wolnościowy. Gietrzwałd nie ma przełożenia na program. 5g nie ma znaczenia. Wsparcie ustaw podatkowych Mentzena przez Brauna ma znaczenie. Mentzenowi nie ufasz bo cię jeszcze nie miał szansy oszukać, ale ufasz Tuskowi, który oszukuje zawodowo.
  • Odpowiedz
@Marsoni podpisuje się pod tym obiema rękami i obydwoma nogami. Mam dokładnie takie same odczucia. Męczy mnie polityka i jakieś wypominanie, że ten zrobił to, a tamten nie. Chciałbym po prostu żyć s kraju, gdzie politycy chociaż ładnie udają, że mają na celu poprawę życia ludzi. Ja to ogólnie mam wrażenie, że główny nur prześciga się w pomysłach na idiotyczne socjale i dodatki, a te partie stojące z boku, zamiast coś
  • Odpowiedz
@cebularz_szkorbutnikowy:

Korwinistów nigdy nie traktowałem poważnie (tak jak Kukiza), bo od zawsze wiedziałem, że p------ą kocopoły i chcą zrobić skok na kasę, dorobić się jak ci SLD, PO, PSL czy PiS. Jedną z twarzy jest Bosak, który w 2005-7 był chłoptasiem Giertycha, odpowiadającego za sporo zła w życiu publicznym. Co do obecnej Konfederacji to nie wiem, co planują. Co w związku wojną na Ukrainie i współpracą międzynarodową? Zamkną Jasionkę? ;P Co
  • Odpowiedz
@Jah00: Nie mam telewizora :) Tak naprawdę jak napisałeś, że konfa ma światopogląd wolnościowy to możemy zakończyć dyskusję, bo stoimy po dwóch różnych stronach. I wiem, że cię nie przekonam, że to konfa ma zamordystyczny. Mówisz, że 5G nie ma znaczenia, tylko że to jest wierzchołek ich antynaukowych bredni. Gietrzwałd też nie ma znaczenia, ale dziwnym trafem to zawsze fanatycy religijni chcą kogoś batożyć. Religia nie powinna mieć żadnego znaczenia
  • Odpowiedz
Co do obecnej Konfederacji to nie wiem, co planują.

@spiegelglas: Nie wiem, ale się wypowiem. Po c--j czytać programy i słuchać wystąpień. Kolejny polityczny leming bez własnego zdania, za to kopiujący zdanie mediów.

i chcą zrobić skok na kasę, dorobić
  • Odpowiedz
@Jah00: Postaram się w miarę zwięźle:
1. Ja się nawet domyślam jakie zamordystyczne wybory PO podasz i to jest najlepszy dowód, że nie jesteśmy w stanie dojść do konsensusu. Dla ciebie pewnie decyzje covidowe są zamordystyczne, dla mnie nie. Dla mnie wniosek do TK ws. aborcji jest zamordystyczny, dla ciebie pewnie nie.
2. Gościu, Braun brata się z Sochą. I mnie nie obchodzi, że jednak jej nie ma na listach. To,
  • Odpowiedz
Dla ciebie pewnie decyzje covidowe są zamordystyczne, dla mnie nie. Dla mnie wniosek do TK ws. aborcji jest zamordystyczny, dla ciebie pewnie nie.

@kapitan_spaulding: Bingo!

Gościu, Braun brata się z Sochą. I mnie nie obchodzi, że jednak jej nie ma na
  • Odpowiedz