Wpis z mikrobloga

Czytałem tu wiele wpisów, że z Konfederacji się wyrasta. Pytałem już pare razy i bez odpowiedzi - jak człowiek wyrasta z Konfy, to do głosowania na jaką partię dojrzewa i dlaczego?

Ja będąc mając 16-26 lat byłem hejterem Konfederacji. W życiu zdarzało mi się głosować (w wyborach prezydenckich i parlamentarnych) na PO, PSL i Kukiza. Teraz mam 28 lat i przypominam sobie kryzys za PO, a obecnie widzę władzę PiSu oraz debilny wyścig w do którego dołaczyła się KO "Kto rozda więcej". I ja wyrosłem z głosowania na KO, na PiS nie ma mowy więc zostaje mi Konfederacja na którą prawdopodobnie zagłosuje.

#polityka #konfederacja
  • 68
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

W skrócie co napisałem: "stabilność" jest tylko iluzją, którą wciska się ludziom na umowie, a prawda jest taka, że dzielą ich 2 miesiące bez pracy od zostania bezdomnym. Stabilność to złudzenie, nie masz jej ani na swoim, ani na UoP, czy zleceniu, nie będziesz potrzebny to robisz wypad, a biznes raz wyjdzie, a raz nie.

@artur-hemingway: Brzmi jak p---------e.

Zacznijmy od Janusza, co ma 50 lat. Dostaje zwolnienie z pracy. Z automatu
  • Odpowiedz
A teraz załóżmy, że jesteś na UZ. Dostajesz informacje, że już nie przychodzisz do roboty i nara. Nie masz ani okresu wypowiedzenia, zasiłek też ci się nie należy. Srasz pod siebie

@fervi: ??
  • Odpowiedz
@fervi nawet jak masz okres wypowiedzenia tydzień czy dwa to i tak jest często łamany na zleceniu a pip ci nie pomoże i zostaje ci najwyżej sąd na który nie masz czasu. Zlecenie = niewolnictwo w każdym przypadku w którym osoba zatrudniona nie preferuje tej formy.
  • Odpowiedz
@SmugglerFan: No jak jesteś programistą 50k to pewnie lepiej. Jak jesteś pracownikiem biedronki, gdzie rekrutacje trwają np. dwa tygodnie czy miesiąc i po zwolnieniu musisz wysyłać CV i czekać na odpowiedź to chyba nie bardzo
  • Odpowiedz
@fervi: w it tez tyle rekrutacje trwaja
no i co z tego, masz przynajmniej kilka tygodni wolnego. robisz z niczego problemy, jakies "sranie pod siebie". wez sie zastanow jak to wyglada w ogole. jakie sranie pod siebie, czlowieku?
  • Odpowiedz
  • 0
@cebularz_szkorbutnikowy sam zaczynałem wtedy życie zawodowe i startowałem z najniższą. dopiero po czasie zaczęły dochodzić prowizje.

opiera się na argumentu ad personam bo na własnych wspomnieniach ale wg mnie za minimalną mogłeś nabyć.wiecej niż teraz. clCeny najmu nieruchomości te były rozsądniejsze. Ja w żaden sposób kryzysu nie pamiętam. Może przez to, że w żaden sposób nie odczułem pod względem ekonomicznym jakiejkolwiek sytuacji, ktora związana byłaby z kryzysem finansowym.
powiem nawet więcej, w 2013r.
  • Odpowiedz
2) Dlatego, że polityka nie polega na prostych hasełkach jakie wygłaszają konfederacji. Proste problemy mogą być trudne do rozwiązania.

@fervi: xD Uwielbiam takie p---------e. Podaj mi jedną partię która prezentuje te skomplikowane rozwiązania problemów. Normalną praktyką jest rzucanie hasłami dla kretynów w stylu kredyt 0% (PO) 2% (PiS) czy 3% (Lewica) i fajrant. Zawsze ta sama gadka, że wystarczy rzucić wyczarowaną kasą i problem zniknie. Jedynym który próbuje w miarę
  • Odpowiedz
@jarezz: jutro się bardziej ustosunkuje, bo dziś nie mam czasu. Ale ja w 2014 w pierwszej pracy w życiu zarabiałem jakieś 1600zl netto a za pokój płaciłem 700. Luksus jaki mogłem wtedy zaznać to raz w miesiącu kupić sobie w-----y za 50zl xd
  • Odpowiedz
@cebularz_szkorbutnikowy: Ja głosuję na Korwina od 2005 roku, kiedy przechadzając się korytarzami AGH natknąłem się na wlepki z Korwinem. Pomyślałem "to mi się podoba, o to chodzi". Zgłębiłem temat i okazało się, że Korwin ma takie same poglądy jak ja. I przez 20 lat te poglądy tylko zyskały na znaczeniu, bo zalała nas taka lewacka głupota, że każdy kto odklei się od TVN zaczyna je rozumieć.
  • Odpowiedz