Aktywne Wpisy

LatajacyJeczmien +563
Ale mnie triggerują ludzie pieprzący o tym, że ktoś siedzi na siłowni na telefonie. Tak, będę podnosić ciężary bez żadnych przerw, a jeśli już się zdarzy przerwa, to będę się gapić w sufit przez dwie minuty żeby ktoś czasem nie pomyślał, że na siłowni siedzę na telefonie zamiast ćwiczyć xd
#mirkokoksy #mikrokoksy #trenujzwykopem #zalesie #silownia
#mirkokoksy #mikrokoksy #trenujzwykopem #zalesie #silownia
źródło: Screenshot_20250401-085424
Pobierz
GrimesZbrodniarz +433
Mająca 16 lat Atefeh Rajabi Sahaaleh podczas swojej egzekucji za przestępstwa przeciwko obyczajności, w tym cudzołóstwo, po tym jak została wielokrotnie zgwałcona. Iran, 2004 rok.
#iran #islam #historia #ciekawostki #swiat #kryminalne
#iran #islam #historia #ciekawostki #swiat #kryminalne
źródło: RDT_20250331_2011202738398304587676900
Pobierz

Ja będąc mając 16-26 lat byłem hejterem Konfederacji. W życiu zdarzało mi się głosować (w wyborach prezydenckich i parlamentarnych) na PO, PSL i Kukiza. Teraz mam 28 lat i przypominam sobie kryzys za PO, a obecnie widzę władzę PiSu oraz debilny wyścig w do którego dołaczyła się KO "Kto rozda więcej". I ja wyrosłem z głosowania na KO, na PiS nie ma mowy więc zostaje mi Konfederacja na którą prawdopodobnie zagłosuje.
#polityka #konfederacja
@kapitan_spaulding: Dziambor sam odszedł. A Mentzen ma takie same poglądy praktycznie, więc powinieneś głosować na Konfederację. Platforma dryfuje tam gdzie są wyborcy i jest to w tej chwili wyborca centrowy lekko lewicujący. Problem polega tylko i wyłącznie na tym, że jest to w c--j daleko od Dziambora. Poza tym PO nie może zrealizować niczego prawicowego, bo nie
@Herubin: A czym to się różni od systemu amerykańskiego? No może oprócz tego, że tam jest parę publicznych NFZtów
Nie wiem też skąd NFZ jak mówimy o ZUS, ale
@fervi: Eee wszystkim? Pomijając już, że system amerykański jest mocno specyficzny bo łączy monopol na leki zapewniony regulacjami rządowymi, system prawny skutkujący horrendalnymi odszkodowaniami i ograniczeniami edukacyjnymi które go wypaczają to nawet na etapie samego ubezpieczenia to porównanie jest bez żadnego sensu?
Różne systemy konkurencji ubezpieczeniowej gdzie za kwotę rozdzieloną przez państwo
Natomiast musiałbyś napisać jakie problemy ma NFZ i jakie rozwiązał system znany z Holandii.
A to, że system w USA jest specyficzny to oczywiście zasługa urynkowienia systemu. Na razie konfederacja zapowiedziała rozkrok między NFZem (który ma być), a kasami chorych. Docelowo jednak NFZtu ma nie być i
@cebularz_szkorbutnikowy: ty normalny jestes? Zas PO to my kryzys przeszliśmy najlepiej w europie
@kapitan_spaulding: wiadomo
źródło: tusk
Pobierz@kapitan_spaulding: opozycji przeciw kredytowi 2%, czy 0% bo zapomniałem który popierają?
W ogóle jest coś co "opozycja" mogłaby zrobić żebyś na nią nie zagłosował?
@kapitan_spaulding: można, ale spojrzę jak na idiotę bo tego idiotycznego pomysłu konfa akurat nie pchała.
Można też zadać drugie pytanie, bo w końcu zadałem dwa - oczywiście, ale patrząc na np głosowanie w sprawie ustawy "antyprzemocowej" liczą się dla mnie czyny. Zignorowałeś to pierwsze pytanie swoją drogą.
Jest jakiś konkretny czyn z ostatnich lat za który zagłosujesz na Tuska?