Wpis z mikrobloga

Ale mnie triggerują ludzie pieprzący o tym, że ktoś siedzi na siłowni na telefonie. Tak, będę podnosić ciężary bez żadnych przerw, a jeśli już się zdarzy przerwa, to będę się gapić w sufit przez dwie minuty żeby ktoś czasem nie pomyślał, że na siłowni siedzę na telefonie zamiast ćwiczyć xd

#mirkokoksy #mikrokoksy #trenujzwykopem #zalesie #silownia
LatajacyJeczmien - Ale mnie triggerują ludzie pieprzący o tym, że ktoś siedzi na siło...

źródło: Screenshot_20250401-085424

Pobierz
  • 134
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 69
@LatajacyJeczmien: Mnie trigerują ludzie, którzy siedzą na maszynie i oglądają sobie tik toki. raz, że przez to robią sobie przerwy 5-10 minut między seriami, a dwa, że uważam, że cały urok siłowni jest w tym, ze odcinasz się od bodźców zewnętrznych, masz na plecach albo nad głową sztangę o wadze Twojego ciała i musisz się na tym skupić, bo możesz sobie zrobić krzywdę ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@KOLEGAMAMY: powiedz mi co złego komu robię jeżeli mam czas przerwy ustawiony na stoperze na 2 minuty i przez te 2 minuty siedzę w telefonie. Jaka to kurde różnica czy będę w sufit się gapił xD
  • Odpowiedz
zgaduje że autor tego posta to sterydziarz udający że niewiadomo jaką formę zrobił

@potatolot: a co to ma do rzeczy? Nieważne czy chodzę na siłownię od tygodnia czy startowałem na Mr. Olympia, jak mam przerwę to nie widzę różnicy czy siedzę na telefonie czy patrzę się w sufit.

Mnie trigerują ludzie, którzy siedzą na maszynie i oglądają sobie tik toki. raz, że przez to robią sobie przerwy 5-10 minut między
  • Odpowiedz
Dziwne, że nie potrafisz wysiedzieć 2 minut bez telefonu i może warto się zastanowić czy nie jesteś uzależniony od niego.

@Marek_Licyniusz_Krassus: A czemu ma siedzieć bez telefonu? Można sobie coś poczytać zamiast bezczynnie siedzieć między seriami

między seriami tylko walka z cieniem

@bdm_bq: No jest to też jakiś pomysł, ja też nie mówię, że po każdej serii siedzę w telefonie dwie minuty, ale zdarzy mi się, i nie
  • Odpowiedz
@Zoriuszka Ja się kompromituje? To ty zaraz po odłożeniu sztangi sięgasz po telefon.
@LatajacyJeczmien Nie jest dziwne to, że zaraz po zrobieniu ćwiczenia ktoś sięga po telefon i tak siedzi przewijając rolki? Jedzie na siłownię to telefon, na siłowni telefon, wraca z siłowni to też telefon, co będzie marnował czas, przecież można poczytać. I nawet masz na fotce, że chodzą na siłowni, ćwiczą żeby mieć odpowiednią postawę a następnie siadają
  • Odpowiedz
@LatajacyJeczmien: akurat mierzyłem, skoro ja zrobię 3 serie na innej maszynie 2 minuty przerwy, pyram typa ile mu zostało, a ten mi mówi, że dopiero pierwszą zrobił :P Dodam, że czas między seriami mierzę w appce, żeby jednak trzymać min. 2 minnuty.
  • Odpowiedz
@LatajacyJeczmien wszystko sprowadza się do tego, że jesteś uzależniony od siedzenia na telefonie. Zrób sobie następnym razem test: jak wchodzisz na trening telefon zostaw w szatni, czas między seriami odmierzaj sobie na zegarku.

I ten problem ma duża część ludzi na siłowni.
  • Odpowiedz
@Marek_Licyniusz_Krassus nie tłumacz mu, on nie zakuma. Tacy jak on kiedyś mieli tak samo z fajkami, które palili zawsze i wszędzie, bo można było dosłownie wszędzie, bo to było modne. I uważali, że to jest ok, zdrowe itd:) teraz każdy już mówi jaki to był nałóg i jak to było szkodliwe dla zdrowia. Z telefonami będzie identycznie.
  • Odpowiedz
  • 10
@envp cały urok ty nadajesz, dla jednych to odcięcie się od bodźców, drudzy walczą z nadwagą i że sobą wiec nie chcą żeby ktoś kto ma przerwę gapił się na nich, trzeci chodzą bo chcą się tylko poruszać nie koksić na profesjonalnym planie
  • Odpowiedz
@LatajacyJeczmien: Jak robi to między seriami to normalka ale raz widziałem jak chłopak robił jednocześnie jedną ręką ćwiczenie (wznosy bokiem na wyciągu) a drugą ręką scrollował telefon, niby niech każdy robi co mu się podoba ale śmiesznie to wyglądało.

Ja między seriami musze sobie pospacerować a jak nie ma miejsca (czyli prawie zawsze) to robię 2 kroki do przodu i 2 kroki do tyłu
  • Odpowiedz