Wpis z mikrobloga

Na wstępie ostrzegę, że nie jestem dziennikarzem ani nie mam zamiaru opisywać sprawy w sposób neutralny - w tekście znajduje się trochę słownictwa nacechowanego emocjonalnie.

Mając 13 lat Atefeh dokonała zbrodni polegającej na tym, że znajdowała się sama w samochodzie z chłopakiem. Została aresztowana skazana na karę 100 batów. Podczas pobytu w więzieniu była torturowana i wielokrotnie gwałcona przez strażników. Jak sama opisywała, po torturach i gwałtach w więzieniu poruszała się na czworaka,
  • Odpowiedz
@hu0pisko:

iranski rezim wlasnie tak wyglada

Skąd wiesz? Z podobnych historii pisanych przez tych którzy zdestabilizowali cały region a ich pupilki do dzisiaj rzucają b-----i i robią tam co chcą, codziennie popełniając zbrodnie wojenne?

Pierwszy z brzegu argument, gdyby ta historia rzeczywiście miała miejsce zgodnie z opisanym tu przebiegiem, nigdy nie wyszłaby poza Iran.
  • Odpowiedz
@GrimesZbrodniarz: to ma być jakieś coś w rodzaju argumentu i oczekujesz że jakoś się odniose czy tak se napisałeś byle co żeby poradzić sobie z dyskomfortem?
Już tak fajnie było, można było kogoś nienawidzić, poczuć ta dogłębną furie z poczuciem słuszności, a tu przyjdzie jakiś cham i zaneguje słuszność, frustrujące co?

Przyznaj sie, po przeczytaniu tej historii nie tylko b-----------e Iranu by ci nie przeszkadzało a jeszcze byś miał takie
  • Odpowiedz
by wzbudzić u odbiorcy skrajnie negatywne emocje wobec Irańskiego rezimu?

@Hoisin_Sticky_Ribs: A powinniśmy odczuwać jakiekolwiek inne niż negatywne emocje wobec Irańskiego reżimu?

Cholerne podręczniki do historii, wzbudzają u odbiorcy skrajnie negatywne emocje wobec Stalina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@GrimesZbrodniarz: xd zwyczajnie ta historia jest stworzona sztucznie, ona nawet zawiera projektowane i równo rozłożone strzały pod
"attention span" jak filmy na YouTube dla nastolatków.
W dupie mam Iran, ja się od początku tylko odnoszę do tego że ta historia wygląda na zdecydowanie zaprojektowana pod konkretny efekt a nie żadne rzetelne opisanie prawdy.
  • Odpowiedz