Aktywne Wpisy

insystem +186
W listopadzie 2025 zgłosiłem na #stopagresjidrogowej wyprzedzanie na przejściu, skrzyżowaniu i podwójnej ciągłej, o tutaj, w tym miejscu. Później byłem zeznawać na policji i o sprawie zapomniałem. Aż do 31.03, dostałem maila (prowadzę działalność gospodarczą i łatwo mnie znaleźć) na skrzynkę firmową. Od niejakiego 21 letniego studenta. Zrzut z maila poniżej.
Żeby było zabawniej, kierujący jeździ Audi A1 Sportback
Kierujący źle celował w moją empatię (posiadam, ale nie w takiej
Żeby było zabawniej, kierujący jeździ Audi A1 Sportback
Kierujący źle celował w moją empatię (posiadam, ale nie w takiej
źródło: CnP_06042026_203234
Pobierz
keep_it_real +114

Witajcie, mam pewien dylemat.
Zaraz skończę 26 lat, skończyłem studia administracyjne,od niedawna pracuje w urzędzie. Praca jak praca - za minimalną nic wielkiego, nic trudnego. Od zawsze jednak ciągnęło mnie do medycznych tematów w szczególności w stronę fizjoterapii. Zwłaszcza gdy miałem kontuzje, bo gram amatorsko w nożną, z zainteresowaniem zagłębiałem się w tematy anatomii człowieka. Pomyślałem może podziałałbym coś w tym kierunku - aby zostać fizjoterapeutą. I tu pytania do Was: Czy w tym wieku jest sens pchania się w ten zawód? Czy w wieku 30- 31 lat po skończeniu studiów mam szansę na dobrze płatną pracę? W grę wchodzą zaoczne studia, niestety w prywatnej szkole wyższej. Na AWF lub UJ gdyż jestem z Krakowa się nie dostanę ponieważ na maturze nie zdawałem biologii lub chemii wymaganej na te uczelnie. Koszt tych studiów za 5 lat wynosi 51 tys. złotych. Dodałbym, że mam plan po pierwszym roku studiów zrezygnować w pracy w urzędzie, zrobić kurs na trenera medycznego i próbować znaleźć pracę jako właśnie taki trener/asystent fizjoterapeuty czy coś w tym stylu aby złapać kontakt z pacjentem, z drugim człowiekiem.
Czy wchodzenie w tej temat się w ogóle opłaca?
#fizjoterapia #studbaza #pracbaza #krakow
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Pamiętaj jednak że to jest
Praca FIZYCZNA
I praca z ludźmi
Żeby być dobrym w tym fachu - musisz jedno i drugie lubic
Studia fizjoterapeutyczne są studiami (para)medycznymi, a takie zawsze lepsze są w trybie stacjonarnym. Tam na zajęciach jest dużo pracy twarzą w twarz z człowiekiem (w tym mnóstwo zajęć w szpitalu) i lepiej jest się jej uczyć 5 dni w tygodniu niż w weekendy. Na pewno AWF we Wrocławiu na dzienne nie wymaga biolchemu.
Akredytowany kurs trenera personalnego możesz sobie zrobić już teraz. Ponoć sam kurs jest