Aktywne Wpisy
mam_spanko +147
Gratuluje tym, którzy cieszą się z rosnącego nacjonalizmu na świecie, z le pen, meloni, orbana, memcena, afd, trumpa
Ludzie to się jednak nigdy nie nauczą na swoich błędach xD
Czasy są tak globalne ze wystarczy że ktoś pierdnie w Indiach i zaraz mamy jakiś wirus co dziesiątkuje ludzi, są bomby atomowe, wojny handlowe, ekologiczne kryzysy, nieprzewidywalność rozwoju AI, rozpiździel migracyjny, a niektórym się marzy powrót do polityki z XX wieku xD
Chyba
Ludzie to się jednak nigdy nie nauczą na swoich błędach xD
Czasy są tak globalne ze wystarczy że ktoś pierdnie w Indiach i zaraz mamy jakiś wirus co dziesiątkuje ludzi, są bomby atomowe, wojny handlowe, ekologiczne kryzysy, nieprzewidywalność rozwoju AI, rozpiździel migracyjny, a niektórym się marzy powrót do polityki z XX wieku xD
Chyba
Instynkt +181
UWAGA! Za kilka dni ważna data która może rozwalić rynek najmu, bo kończy się 40+ dla Ukraińców, czyli dopłata 1200 zł miesięcznie od osoby do wynajmu. Na taką parkę + dziecko to był całkiem spory dodatek, bo aż 3600 zł co miesiąc. Ciekawe czy nadal te osoby będzie stać tyle płacić za wynajem? Osobiście mam poważne wątpliwości ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#mieszkanie #nieruchomosci
#mieszkanie #nieruchomosci
"Broni nie stracił jednak na długo - odwołał się od tych decyzji i stanął przed komisją lekarską. Ta orzekła brak przeciwwskazań, a policja w efekcie musiała oddać broń."
Nie ma co, zarąbista ta komisja. To ja już wolę żeby nie było pozwoleń na broń, jeśli policja odbiera typowi broń ze względu na informacje o jego problemach z psychiką a komisja stwierdza yolo dawać mu gnata
#poznan #bron #zabojstwo
@paczelok: gdybyś miał mózg to być takich bzdur nie pisał
@enron: Tak, zabierzmy wszystkim broń bo jakiś gościu popełnił morderstwo. Rozwiązywanie problemu godne wykopu.
I tak broń i auta, to bardzo podobne rzeczy, oba szalenie niebezpiecznie w nieodpowiednich rękach.
@inshallah: jakoś z psychotestami na prawo jazdy nie jest tak gładko i słyszałem już niejednokrotnie lamenty, że nie idzie odzyskać prawka. Tym bardziej, jeśli
@enron: skąd o tym wiesz? W artykule jest tylko "Miało to związek ze zgłoszeniem, które dotarło do policjantów, na temat stanu zdrowia B."
@NieBendePrasowac: tak, na pewno chcieli mu odebrać broń bo usłyszeli że kuleje xD
Ja bym pisał, że to moje przypuszczenia, a nie że tak jest.
@NieBendePrasowac: O ile insynuacje co do tego kto był narzeczonym a kochankiem to mocne przegięcie, o tyle odebranie pozwolenia na broń ze względów zdrowotnych wiąże się wyłącznie z problemami psychicznymi. Tym bardziej właśnie oburza to, jak beznadziejnie działają wszelkie mechanizmy w tym państewku...
jest specjalna lista orzeczników którzy takie badania do pozwolenia na broń mogo podpisywać - wiem bo sam mam papiery.
a policja nie ocenia wniosku - tylko patrzy czy są wsystkie dokumenty wymagane prawem - i tyle - delikwent ma pozwolenie na broń.
@grzehuu: czyli po prostu lekarz spartolił. Jeśli policja odebrała mu broń, to znaczy że było grubo - tymczasem orzecznik stwierdził "jest git, czas na CSa" ( ͡° ʖ̯ ͡°)
możeliwe że to było krótkotrwałe - związane z przyjmowaniem leków.
było minęło.
jak ni ebyło przeciwskazań to psy mysiały pozwolonienie oddać.
@Karbon315: trochę słabo zrozumiałeś co OP miał na myśli. Jeżeli w Polsce mamy taką komisję to faktycznie może lepiej żeby nikt nie miał XD