Wpis z mikrobloga

https://wiadomosci.wp.pl/morderstwo-w-poznaniu-odebrali-mu-bron-i-cofneli-pozwolenie-ale-na-krotko-6920591969487808a

"Broni nie stracił jednak na długo - odwołał się od tych decyzji i stanął przed komisją lekarską. Ta orzekła brak przeciwwskazań, a policja w efekcie musiała oddać broń."

Nie ma co, zarąbista ta komisja. To ja już wolę żeby nie było pozwoleń na broń, jeśli policja odbiera typowi broń ze względu na informacje o jego problemach z psychiką a komisja stwierdza yolo dawać mu gnata

#poznan #bron #zabojstwo
enron - https://wiadomosci.wp.pl/morderstwo-w-poznaniu-odebrali-mu-bron-i-cofneli-poz...

źródło: NzY1MzkzYRs4UztJRAFsDnsLbxMCWGJYLBN3WERCfkohHisTBx88HyleYx0ZDz4bLkFjCgdVLwowHjtLRB4nCSldLANEHyMYPFViSQlLfU88BXVXD0h7S3QFK09fV3dKaFVgHFlJLR9qUC9NDRkqWCQ

Pobierz
  • 33
  • Odpowiedz
  • 544
@enron: gdyby dziewczyna nie raniła uczuć chłopaka to by nie było tragedii, tak kończy się zabawa z ludzkimi sercami

@paczelok: gdybyś miał mózg to być takich bzdur nie pisał
  • Odpowiedz
To ja już wolę żeby nie było pozwoleń na broń

@enron: Tak, zabierzmy wszystkim broń bo jakiś gościu popełnił morderstwo. Rozwiązywanie problemu godne wykopu.
  • Odpowiedz
@enron: System zadział całkiem dobrze oprócz #!$%@? lekarza, który pobieżnie sprawdził stan zdrowia tego zazdrosnego spermiarza podczas komisji lekarskiej. Typowo, 5 minut standardowej gadki i poproszę następnego klienta, polski lekarz jest jak małpa wypisująca papierki.
  • Odpowiedz
@enron: czego wy oczekujecie od tych badań, to są podobne badania do tych na prawo jazdy, plus trochę psycho testów, które mają określić wasz stan zdrowia psychicznego w danej chwili .
I tak broń i auta, to bardzo podobne rzeczy, oba szalenie niebezpiecznie w nieodpowiednich rękach.
  • Odpowiedz
@enron: no i mamy odcinek 2137 jak to pisowskie państwo nie działa. Podobnie było z tym dzieciakiem (Kamil?). Tam też w poprzednim miejscu zamieszkania mops zgłaszał, były jakieś procesy, ale sędziowie wyjebongo i dziecko musi byc z madką. Tutaj również, typowi zabrano broń (choć równie dobrze mógł kogoś zaciukać nożem) i co? Jajco, nie zadziałało, bezkarni "eksperci" mu ją oddali. Brawo.
  • Odpowiedz
  • 2
@enron: czego wy oczekujecie od tych badań, to są podobne badania do tych na prawo jazdy, plus trochę psycho testów, które mają określić wasz stan zdrowia psychicznego w danej chwili .

I tak broń i auta, to bardzo podobne rzeczy, oba szalenie niebezpiecznie w nieodpowiednich rękach.

@inshallah: jakoś z psychotestami na prawo jazdy nie jest tak gładko i słyszałem już niejednokrotnie lamenty, że nie idzie odzyskać prawka. Tym bardziej, jeśli
  • Odpowiedz
jeśli policja odbiera typowi broń ze względu na informacje o jego problemach z psychiką

@enron: skąd o tym wiesz? W artykule jest tylko "Miało to związek ze zgłoszeniem, które dotarło do policjantów, na temat stanu zdrowia B."
  • Odpowiedz
  • 1
jeśli policja odbiera typowi broń ze względu na informacje o jego problemach z psychiką

@enron: skąd o tym wiesz? W artykule jest tylko "Miało to związek ze zgłoszeniem, które dotarło do policjantów, na temat stanu zdrowia B."

@NieBendePrasowac: tak, na pewno chcieli mu odebrać broń bo usłyszeli że kuleje xD
  • Odpowiedz
@enron: mirek, ja nie kwestionuję tego ani nie wyśmiewam, ale po prostu wkurzają mnie bezpodstawne insynuacje jak np. to że Konrad był kochankiem Julii.

Ja bym pisał, że to moje przypuszczenia, a nie że tak jest.
  • Odpowiedz
  • 2
@enron: mirek, ja nie kwestionuję tego ani nie wyśmiewam, ale po prostu wkurzają mnie bezpodstawne insynuacje jak np. to że Konrad był kochankiem Julii.

@NieBendePrasowac: O ile insynuacje co do tego kto był narzeczonym a kochankiem to mocne przegięcie, o tyle odebranie pozwolenia na broń ze względów zdrowotnych wiąże się wyłącznie z problemami psychicznymi. Tym bardziej właśnie oburza to, jak beznadziejnie działają wszelkie mechanizmy w tym państewku...
  • Odpowiedz
@enron: takie prawo - jest lekarz orzecznik - który stwierdza fakty - policja nie może sie od tego odwołać.
jest specjalna lista orzeczników którzy takie badania do pozwolenia na broń mogo podpisywać - wiem bo sam mam papiery.
a policja nie ocenia wniosku - tylko patrzy czy są wsystkie dokumenty wymagane prawem - i tyle - delikwent ma pozwolenie na broń.
  • Odpowiedz
  • 0
@enron: takie prawo - jest lekarz orzecznik - który stwierdza fakty - policja nie może sie od tego odwołać.

@grzehuu: czyli po prostu lekarz spartolił. Jeśli policja odebrała mu broń, to znaczy że było grubo - tymczasem orzecznik stwierdził "jest git, czas na CSa" ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@enron: nie do końca - saróżnego rodzaju choroby - jaka była w tym przypadku nie wiem - wątpliwe by kiedykolwiek sie tego dowiedzieć.
możeliwe że to było krótkotrwałe - związane z przyjmowaniem leków.
było minęło.
jak ni ebyło przeciwskazań to psy mysiały pozwolonienie oddać.
  • Odpowiedz
@Karbon315: Rozwiazanie typu 'na wszelki wypadek jak to ja bym komus podpadl to ustalmy spolecznie ze sie nie zabijamy' xD Zawsze sie wprowadza troche totalitaryzmu dla 'ochrony' xD, Jak szybko z demokraty zostac niewolnikiem. Jak naiwnym trzeba byc zeby wierzyc ze przez dwoch typow warto wprowadzic totalitarna ustawe dla 40mln kraju, chore czasy, chore mozgi. Jutro jak ktos zginie skaczac z dachu to wprowadzmy ustawe anty dachowa i kazdy dach musi
  • Odpowiedz
Tak, zabierzmy wszystkim broń bo jakiś gościu popełnił morderstwo. Rozwiązywanie problemu godne wykopu.

@Karbon315: trochę słabo zrozumiałeś co OP miał na myśli. Jeżeli w Polsce mamy taką komisję to faktycznie może lepiej żeby nikt nie miał XD
  • Odpowiedz