Aktywne Wpisy

CzekoDonut +566
źródło: 0101010101
Pobierz
PiotrFr +77
Żona wyprowadziła się w sobotę,.zaczyna się nowe życie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#wykop30plus #wykop40plus #urodziny #chwalesie
#wykop30plus #wykop40plus #urodziny #chwalesie
źródło: 1000040092
Pobierz

Ciekawostka, muszę zrobić 1 250 781 zakupów za tę kwotę by Rządowi zwróciło się 40 mln dla milionera kukolda który dostał od rzadu dotacje
https://przegladsportowy.onet.pl/ofsajd/robert-lewandowski-dostal-40-mln-zl-od-rzadu-jego-biznes-na-mazurach-upadl/2znvh7e
@Buko_von_Krossig: No słucham pana, co ja z zwykły człowiek z tego mam? Nie biorę żadnych dotacji, świadczeń, pracuję na uop.
Co ja z tego mam? Wielkie g---o, z moich podatków które płacę od wszystkiego pan kukoldoski dostał 40 milionów. Z pieniędzy uczciwych pracujących ludzi, bo podatków za wielkich w tym kraju to on i tak nie płaci.
Nawiasem mówiąc te cła są efektem lobbingu dużych sieci handlowych takich jak lidl itp, które same sprowadzają chińskie produkty pod własnym brandem. Może to nic nie da, ale w ramach protestu staram się ograniczać jak tylko mogę zakupy w tych sieciach, żadnych parksajdów i innych świecidełek z europejskich sklepów. Głosuj portfelem.
@PiersiowkaPelnaZiol: no jak to co, dobre samopoczucie ze wspierasz rodzinych producentow... oh wait...
Oraz rodzimych handlowcow, bo ty pkacisz 3€ od kazdego typu towaru, kabelka, wieszaczka, korka do wanny.
A Pan Handlowiec bierze hurtem 500 korkow i za nie tez zaplaci
Masz '93 w nicku inadal myślisz że idzie to na cokolwiek innego niż na najbogatszych, na lekarzy konowałów i utrzymanie patologi. Podziwiam za naiwność
@PiersiowkaPelnaZiol: wykształciłeś i wyszczepiłeś się za darmo, chodzisz po dobrej jakości chodnikach i jeździsz niezłymi ulicami - Kraków jest regularnie rozkopany ale wszędzie są światła i jest bezpiecznie bo dba o to policja. Jak Ci się coś przytrafi to w nocy o północy pójdziesz na SOR i do rana będziesz prześwietlony
@PiersiowkaPelnaZiol: bardzo dobrze. Może wtedy się opamiętamy i zaczniemy kupować polskie albo europejskie produkty. Przez tyle lat karmiliśmy Chińczyków. Teraz jest ostatni moment na opamiętanie.
Co do dotacji to dawane byky na podstawie wcześniejszych dochodow, w roku poprzednim, więc tak, jak różne fundację od Ziobry, wniosek spełniał kryteria to dostał.
ja, na temu zauważyłam że, podnieśli ceny, ale teraz spamują w, sms większymi rabatami, i jak zamówiłam coś tuz przed zmianą przepisów to większy zwrot wyrównania
@ziomus0812: Mam kupić to samo u polskiego janusza za 30zł? On też bierze z chin tylko w hurcie.
@PiersiowkaPelnaZiol: teraz janusz bierze z Chin, bo dotychczas tam było najtaniej. Jeśli cła będą wystarczająco wysokie dla wszystkich krajów trzeciego świata (gdzie koszt produkcji jest najniższy), to produkcja znowu wróci Polski / UE / zachodniego świata.
Ale poza tym, to masz rację. Obciążenia podatkowe są ekstremalnie wysokie. Jednak cło to jest coś innego
@ziomus0812: dalej będzie dla niego najtaniej, znam gościa co sprowadza z chin kontenery żarówek, w takiej kwocie jak on to robi i ilości od dawna podlegało to pod cło.
Ani razu nie zapłacił, chińczycy to przerzucają jakimś cudem transportem kolejowym, potem w wólce kosowskiej to odbierasz i żadnego cła nie płacisz.
Cło jest dla biedaków
@conamirko: Tylko jeśli masz ubezpieczenie. To znaczy bez ubezpieczenia udzielą ci pomocy, ale później wystawią rachunek