Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy muszę brać urlop w pracy?

Jestem dosyć młody (22 lata), pracuję w pewnej firmie prawie 3 lata (UoP). Urlopu nigdy nie brałem, nawet jednego dnia. Teraz jednak przyszła kadrowa i powiedziała, że muszę wybrać. Nie wiem tylko ile. Zaległy z tamtego roku? Obecny? A może ten jeszcze wcześniejszy? Przyznam, że nie chcę brać urlopu. Nie mam wtedy co ze sobą zrobić. Na wakacje nie jeżdżę, znajomych nie mam, dziewczyny zresztą też. Samemu to nie mam gdzie. No i też głupio, co to za atrakcja iść samemu np. do kina czy nad jezioro. Dlatego nigdy nie brałem urlopu, wolałem iść do pracy (przynajmniej człowiek miał jakieś zajęcie).
Jednak teraz nie wiem co zrobić. Nie widzi mi się siedzenie przez 2 czy 3 tygodnie samemu w domu z rodzicami. Wiem, że to głupie, ale może jest jakiś sposób, żeby "oddać" mój urlop jakiemuś innemu pracownikowi firmy (może ktoś inny skorzysta niż żeby miało przepaść)?
#prawo #praca #pytanie #pytaniedoeksperta

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jestem dosyć młody (22 lata), pracuję w pewnej firmie prawie 3 lata (UoP). Urlopu nigdy nie brałem, nawet jednego dnia.

@mirko_anonim: dziwne że kadry pałują cie dopiero teraz.
Wymiar urlopu w twoim wypadku to 20 dni na rok.
  • Odpowiedz
Samemu w kinie jest lepiej, bo nie trzeba kobiecie tłumaczyć, że dali dwóch aktorów w okularach z długim włosami, "nie to nie jest tem sam". Siedz w domu i coś porób pożytecznego poczytaj pograj jest dużo do roboty.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): @taktoto: Co się nie da. Przerobią to na nadgodziny i w papierach będzie grało jak zrobią to z głową.

Co do chodzenia samemu do kina to ja od ponad 3 lat tak chodzę - karta unlimited w CC - i nie mam z tym problemu. Zamiast oglądać filmy na vod w domu to wolę pójść do kina i tam obejrzeć nowości ma bieżąco. Nikt krzywo nie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Wykończysz się, ja w tym roku wzięłam 2 tygodnie urlopu, pierwszy raz od wielu lat, bo doszłam do wniosku, że moje z-----------e nie jest doceniane i doznałam załamania nerwowego. Też jestem osobą samotną jak ty i nie żałuję. Najlepiej wyjechać z domu, nic nie szkodzi, że sam.
  • Odpowiedz