Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +87
Mirki, co się dzieje w tej części Polski zaznaczonej na mapie tym kształtem? Można jeszcze ewentualnie podciągnąć dalej na wschód Kaszuby i kilka kolejnych lokalizacji na południe w kierunku Wrocławia.
To przecież potężny kawał terenu, a tymczasem zero obecności w mediach, internecie. Brak dużych miast (największe to chyba #pila i #gorzow), brak ważnych, głośnych wydarzeń może z wyjątkiem Woodstocka czy tam Polandrocka w Czaplinku. Co tam się
To przecież potężny kawał terenu, a tymczasem zero obecności w mediach, internecie. Brak dużych miast (największe to chyba #pila i #gorzow), brak ważnych, głośnych wydarzeń może z wyjątkiem Woodstocka czy tam Polandrocka w Czaplinku. Co tam się
źródło: temp_file7400560210390700764
Pobierz
tomilipin +416
Moja różowa, jako behapowiec, obsługuje różnego rodzaju instytucje i inwestycje. Dziś rano dostała zgłoszenie z budowy - wypadek pracownika na rusztowaniu. Myśleliśmy, że chłop spadł, a tu się okazuje, że jakiś stary pryk zrzucił pełną małpkę z wysokości czwartego piętra (z rusztowania) i butelka robiła się o głowę młodego, który stał na ziemi. Chłopak stracił przytomność, ale nie wezwali do niego karetki. To było wczoraj. Dziś moja różowa jedzie na miejsce i

Czy muszę brać urlop w pracy?
Jestem dosyć młody (22 lata), pracuję w pewnej firmie prawie 3 lata (UoP). Urlopu nigdy nie brałem, nawet jednego dnia. Teraz jednak przyszła kadrowa i powiedziała, że muszę wybrać. Nie wiem tylko ile. Zaległy z tamtego roku? Obecny? A może ten jeszcze wcześniejszy? Przyznam, że nie chcę brać urlopu. Nie mam wtedy co ze sobą zrobić. Na wakacje nie jeżdżę, znajomych nie mam, dziewczyny zresztą też. Samemu to nie mam gdzie. No i też głupio, co to za atrakcja iść samemu np. do kina czy nad jezioro. Dlatego nigdy nie brałem urlopu, wolałem iść do pracy (przynajmniej człowiek miał jakieś zajęcie).
Jednak teraz nie wiem co zrobić. Nie widzi mi się siedzenie przez 2 czy 3 tygodnie samemu w domu z rodzicami. Wiem, że to głupie, ale może jest jakiś sposób, żeby "oddać" mój urlop jakiemuś innemu pracownikowi firmy (może ktoś inny skorzysta niż żeby miało przepaść)?
#prawo #praca #pytanie #pytaniedoeksperta
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: dziwne że kadry pałują cie dopiero teraz.
Wymiar urlopu w twoim wypadku to 20 dni na rok.
Co do chodzenia samemu do kina to ja od ponad 3 lat tak chodzę - karta unlimited w CC - i nie mam z tym problemu. Zamiast oglądać filmy na vod w domu to wolę pójść do kina i tam obejrzeć nowości ma bieżąco. Nikt krzywo nie
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
@mirko_anonim: ale ustawa nakazuje przeciez