Aktywne Wpisy

Co w sytuacji, kiedy kobieta zarabia więcej w związku? Jak się z tym czujecie?
W ankiecie uwzględniamy tylko sytuację, w której #rozowepaski zarabiają więcej od #niebieskiepaski
#ankieta #pracbaza #zwiazki
W ankiecie uwzględniamy tylko sytuację, w której #rozowepaski zarabiają więcej od #niebieskiepaski
#ankieta #pracbaza #zwiazki
Jaka różnica zarobków między kobietą a mężczyzną może doprowadzić do rozpadu związku:
- 1-2 k 31.1% (132)
- 3-4 k 10.4% (44)
- 5-7 k 9.4% (40)
- 8-10 k 4.5% (19)
- powyżej 10 k 44.6% (189)

Tyrande +3
Czy mogę jakoś wykorzystać smalec?
Nie jem smalcu. Ogólnie nie lubię tłustego. Zostaje mi trochę z przetapiania boczku do jajecznicy.
Nie lubię mimo wszystko wyrzucać jedzenia, ale nie mam pomysłu co z tym zrobić. Ma wędzony zapach (i pewnie posmak), bo wędlina była ręcznie wędzona.
Kotom nie dam, bo będą grube xD
Smażyć też średnio, bo albo smażę bez tłuszczu całkiem, albo odlewam i tak większość jak robię coś na tłustym mięsie.
Nie jem smalcu. Ogólnie nie lubię tłustego. Zostaje mi trochę z przetapiania boczku do jajecznicy.
Nie lubię mimo wszystko wyrzucać jedzenia, ale nie mam pomysłu co z tym zrobić. Ma wędzony zapach (i pewnie posmak), bo wędlina była ręcznie wędzona.
Kotom nie dam, bo będą grube xD
Smażyć też średnio, bo albo smażę bez tłuszczu całkiem, albo odlewam i tak większość jak robię coś na tłustym mięsie.

#nieruchomosci
Mircy, doradźcie mi, co byscie zrobili. Mieszkam w miescie 100k z rodzicami, lvl 24, praca zdalna. Zadstanawiam sie nad przenosinami do wojewodzkiego (kredo bk2%) tylko ze ceny mieszkan p------o, i niby bym dal rade, ale wszystko by poszło na wkład, i wgl cinzko by było, nie wiem jak uwolnic sie z gniazda, bo zycie z rodzicami jest smutne, nie moge byc soba, nie wiem jak poznac dziewczyne (tzn tinder nawet cos tam matchuje ale kurde totalnie nie umiem jakby sie w to zaagazowac, poporstu wyjsc, kiedy zyje z rodzicami, mam jakis wewnetrzny imeratyw ktory mowi mi nie nie, takie rzeczy to nie :). Ogolnie no nie jest za ciekawie, staram sie doceniac co mam, ale w pracy stoje przed wyzwaniem zeby zaczac sie uczyc i cos zmienic, bo stagnacja, i czuje ze sie nie rozwijam. No i nie wiem skoro praca zdalan to po co sie kredytowac, moze lepiej działke w jakims fajnym miejscu i chałupe postawic za to, minus jest taki że niie poznam kobiety łatwo gdzies w nie w duzych miastach, no nie wiem co zrobic. Niby moze dac sobie czas, ale tak daje daje i zycie ucieka.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Wypisz sobie na kartce minusy wyprowadzki, pomoże Ci to podjąć decyzję. A dom stawiać żeby póki co mieszkać w nim samemu? Mieszkanie w razie czego można sprzedać i dom postawić, jak w planie będą dzieci
@wetorek2: Powinno się robić odwrotnie. W domu to można mieszkać będąc bezdzietną parą - dojazdy to nie problem, spraw do załatwienia mniej, mieszkańcy są mobilni. Dom z dziećmi na przedmieściach to dojazdowy koszmar - wiem, bo się w takim wychowałem. A wyjazdy do wojewodzkiego żeby pójść do lekarza specjalisty to już w ogóle któreś z rodziców
Mam ekspozycję na naturę, las, baseny i inne dziwactwa polski podwórkowej ale nie mam codziennego w-----ł lokalizacyjnego.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91