Aktywne Wpisy
Wellmen +126

vladi_putin +208
Chłop broni banków no nie wierzę XDDDD
Co wolicie. Zapłacić 10€ miesięcznie za korzystanie z banku i mieć przy okazji ludzkie opeocentowanie kredytu bez głupich ubezpieczeń które musisz kupić u nich bo inaczej marża podskakuje o 1% czy super darmowe konto za 0zl w Polsce ze złodziejskim wiborem i masa opłat po drodze za pierdneicie
ja pidi nie wierzę że można być takim ignorantem jak on
#gielda #kompromitacjacwela
Co wolicie. Zapłacić 10€ miesięcznie za korzystanie z banku i mieć przy okazji ludzkie opeocentowanie kredytu bez głupich ubezpieczeń które musisz kupić u nich bo inaczej marża podskakuje o 1% czy super darmowe konto za 0zl w Polsce ze złodziejskim wiborem i masa opłat po drodze za pierdneicie
ja pidi nie wierzę że można być takim ignorantem jak on
#gielda #kompromitacjacwela
źródło: IMG_1733
Pobierz

Zastanawia mnie jak wygląda nauka i poziom na topowych, prestiżowych światowych uczelniach typu Harvard.
Mówi się, że Polska ma beznadziejne uczelnie zajmujące rankingi 500+.
A mimo wszystko np. analiza matematyczna na takim AGH, PW, UW, UJ itp. potrafi odsiać większość kierunku już na pierwszym roku, mimo że ludzie często zdają rozszerzone matmy na 90%+, uczą się latami, rezygnują z życia prywatnego.
Ja wiem, że na taki Harvard idą najlepsi, ale czy to oznacza, że ich przeciętny student ma wiedzę i umiejętności przeciętnego doktora z Polski?
Jakoś ciężko mi to sobie wyobrazić - przecież w Polsce nie rodzimy się z zaniżonym IQ względem reszty świata, a topowe uczelnie światowe raczej nie mają innej wiedzy i nauki, do której my byśmy dostępu nie mieli.
Chyba, że po prostu to jest jakiś mit, że u nas poziom jest tragiczny a tam tak cudownie
#studbaza #studia #uczelnie #nauka #edukacja
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Nie wiem jak wygląda taka nauka, ale na pewno masz więcej możliwości i uczysz się u osób o większych osiągnięciach naukowych niż u profesorów z polskiej uczelni.
──────────────
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo ·