Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Huop lvl 26 here. Starzy zawsze mówili „kiedy ty se w końcu znajdziesz dziewczynę? Hehehe synek w twoim wieku ja to drugi raz ojcem zostawałem”. Niby żarty, ale odbiło się to na mojej psychice w taki sposób, że zaprezentowałem rodzicom tylko jedną dziewczynę. Zerwaliśmy, bo zostałem przez nią dość źle potraktowany i kiedy nie chciałem rozmawiać o tym rodzice mi zawsze i niej przypominali tekstem „co u XYZ?”. Raczej nie było złośliwości, po prostu to raczej brak zrozumienia obecnych czasów. W każdym razie od jakiegoś czasu jestem w szczęśliwym związku i czuję, że naprawdę coś z tego może być fajnego i powinienem poinformować o tym fakcie rodziców. Nie potrafię się przemóc, żeby rozpocząć ten temat, bo jakoś nigdy go nie poruszałem. Naprawdę nie mam pojęcia jak się do tego zabrać. Czy ktoś z was miał podobny problem?

#zwiazki #kiciochpyta

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: imo to na lvl'u 26, nie powinno cię aż tak obchodzić zdanie rodziny co do własnego życia - po prostu jak chcesz, to przy jakiejś okazji wspomnij, że wpadasz z partnerką i elo - reszta się raczej naturalnie potoczy

olso nie znam co prawda twoich kontaktów z rodziną i ogólnej sytuacji, ale z samego backstory nie wynika w sumie nic, o co człowiek powinien się jakkolwiek obawiać - ot
  • Odpowiedz
@binGoldfinger: nie chodzi o zdanie, a o poinformowanie, to dwie różne rzeczy. To raczej normalne, że się informuje najbliższą rodzinę i przyjaciół o tym, że jest ktoś o kim się myśli na serio, a nie udaje, że ta osoba nie istnieje.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: masz 26 lat czyli dorosły od 8 lat

jeżeli nie mieszkasz u nich na garnuszku, to twoja relacja z rodzicami od dawna nie powinna wyglądać tak że ty starasz się wykazać, a oni mają oczekiwania
to jest relacja jednego dorosłego chłopa z drugim dorosłym chłopem, jeżeli chodzi o twojego starego

wszelkie jego uwagi "patrzące z góry" ja bym odbijał żeby sobie nie myślał że nadal jestem gówniakiem który mu będzie
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Poinformować? Jakoś to dziwnie brzmi dla mnie w tym kontekście. Jakbyś nie miał kontaktu z rodzicami takiego normalnego.
To powinno wyjść tak naturalnie, w zwykłej rozmowie z rodzicami.
"Jadę z Moniką w góry"
"o, nie słyszeliśmy o Monice, nowa dziewczyna?"
"Tak"
a
  • Odpowiedz