Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Podróżuje i mieszkam na emigracja od ponad 20 lat, wyjechałem z Polski jak miałem 18 lat i czasami opisuje moje podróże czy życie ale to co teraz napisze nie chce by było powiązane z moim kontem. Polacy za mało się szanują i naprawdę mają brania na zachodzie

Jak tak do 2010 Polacy byli uważani za pijaków, "dobrych niewolników" czy ogólnie te wszystkie żarty o Polacks to tak od 2010-2012 widzę ze coraz więcej kobiet uważa ze Polacy to fajni kandydaci na chłopaków czy mężów. I nie mowie tutaj tylko o wschodnich dziewczynach z byłego ZSRR czy z Azji. Mowie tutaj o Amerykankach, Kanadyjkach, Latynoskach, Brytyjkach, Niemkach, Włoszkach, Hiszpankach, Francuzkach.

Nastąpił taki jakby shift w głowie ze Polak jest pracowity, kochający, dbający o siebie, w cholerę mądry (przynajmniej ten co wyjechał za granice nie do pracy fizycznej). Późni milenialsi oraz Zoomersi zaczęli dbać o swoja sylwetkę i o swoja higienę i jest wiele wysokich, blond, wysportowanych Polaków co jest uważanych za przystojnych.

Teraz od kiedy wojna na Ukrainie sie zaczęła to juz w ogóle. Raz ze wszyscy słyszą o Polsce jak to pomaga, jak to silne jest polskie wojsko (aka męski mężczyzna) oraz uczą sie o historii Polski ze pomimo ze kraj był niszczony przez wszystkich to zawsze walczyliśmy o wolność. I teraz w zachodnich różowych mózgach sie trochę utarło takie przekonanie ze "silny, niezależny, pewny siebie, wysoki, szarmancki, rodzinny Polak".

Ostatnio koleżanka z RPA, piękna niebieskooka blondynka o śmiesznym akcencie (az sie gryzie :-P ), mi opowiadała jak zaczęła chodzić z Polakami na randki od kiedy mnie poznała i ze nie wiedziała ze jestesmy wow, ze czego innego sie spodziewala.

Oczywiście... Jak sie postawi przystojnego Polaka vs przystojnego Niemca to najprawdopodobniej Norweżka czy Hiszpanka wybierze tego drugiego ale jak ma wybierać pomiędzy niezłym Polakiem a przegrywem Niemieckim to pójdzie w Polaka.

Z własnego doświadczenia mogę przekazać taką anegdotę. Jak przed 2010 dziewczyny dziwiły mi się że jestem Polakiem (myślały że jestem Niemcem lub wysokim francuzem) to tak po tej dacie niektóre specjalnie mnie "wyhaczały" bo jestem z Polski. Czy to ze względu na paszport, na wychowanie czy na urodę.

A i jeszcze. Latynoski po prostu sikają na widok wysokich blond Polaków. To nie jest żart. One maja dosyc tej kultury maczo + wzrost + lubią blond włosy + paszport.

Na koniec. Serio nie macie się czego wstydzić. Polacy są lepszym kąskiem niż niejeden Brytyjczyk, kanadyjczyk, amerykanin czy szwed. Jedyne co może być problemem to bodycount tych dziewczyn z zachodu... One często już miały po 20-30 onsow a maja dopiero 22 lata i teraz szukają "kogoś kto o nie zadba, a jako ze Polak szanuje kobiety to...". Dlatego wybierajcie z głową i więcej pewności w siebie.

#emigracja
#zwiazki
#tinder
#randki
#niebieskiepaski
#takaprawda

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Podróżuje i mieszkam na emigracja od ponad 20...

źródło: jakub-jozef-orlinski-recital-virtuose-recital-various1-large

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ja tez uwazam ze polacy są super facetami. Pracowici, zaradni, szarmanccy, zaopiekuje się, drzwi otworzy, coś w kuchni wyczaruje, wywierci dziurkę na kołek. Jasne że są też bezmózgie Sebki ale oni latają za Karynami, więc nawet na takich nie zwracam uwagi. Ja lubię kulturę naszych Polskich chłopaków, bo zauwazyłam ze nigdzie indziej na świecie nie ma zwyczaju np przepuszczenia kobiety w drzwiach.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 5
✨️ Autor wpisu (OP): @serek_heterogenizowany: Bardzo dużo Polonusów mieszka w Ameryce i dzięki temu amerykanie i kanadyjczycy wiedza gdzie lezy Polska. Na dodatek od rozpoczęcia wojny na Ukrainie, Polska, Duda, wojsko polskie, mapa europy itd pojawiają sie setki razy dziennie w telewizji amerykańskiej. I tez Polska to nie jest maly kraj... 40 milionow z paroma milionami poza granicami kraju to kawal ludności.

• Odpowiedz
@mirko_anonim:

Nowogrodzka ten tekst pisała? ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

A tak serio, tak zwany chad czy high tier normie wszędzie sobie poradzi. A jeśli zna język, nie reprezentuje biedy umysłowej, to tym bardziej.
  • Odpowiedz
I teraz w zachodnich różowych mózgach sie trochę utarło takie przekonanie ze "silny, niezależny, pewny siebie, wysoki, szarmancki, rodzinny Polak".

Jak przed 2010 dziewczyny dziwiły mi się że jestem Polakiem (myślały że jestem Niemcem lub wysokim francuzem)

Latynoski po prostu sikają na widok wysokich blond Polaków.

One maja dosyc tej kultury maczo + wzrost + lubią blond włosy + paszport.

@mirko_anonim: Kobiety lubią wysokich gości. Nowe, nie znałem. (
  • Odpowiedz
Polacy za mało się szanują i naprawdę mają brania na zachodzie

a jednocześnie

Jak sie postawi przystojnego Polaka vs przystojnego Niemca to najprawdopodobniej Norweżka czy Hiszpanka wybierze tego drugiego ale jak ma wybierać pomiędzy niezłym Polakiem a przegrywem Niemieckim to pójdzie w Polaka

One często już miały po 20-30 onsow a maja dopiero 22 lata i teraz szukają "kogoś kto o nie zadba, a jako ze Polak szanuje kobiety to...".
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:
Wyjechałem niedawno do Holandii, do miejsca, gdzie jest totalne multi-kulti i większość imigrantów, jak i tubylców nie dorasta do pięt oskarkom, jakich widywałem w Polsce. Do tego chodzę po parkach do street-workoutu i ilość doj**anych ludzi w moim mieście Polsce jest ze dwa razy większa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Sam nie narzekam na powodzenie, choć biorą mnie za Francuza albo Hiszpana(mam ciemniejszą karnację), a jak
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Tak w Szwecji u nas było takie oooo jak powiedzielismy laskom ze z Polski i pozniej co było. Polak to taki barbarzyńca. A my sobie myślimy, że postrzegają nas jako tanią siłę roboczą. Po pierwsze już nie taka tania, a po drugie wiedzą, że robotę robimy dobra ludzie z nas solidni i w moim przekonaniu przystojni, przynajmniej większość, szkoda że chłopi o tym nie wiedzą.
  • Odpowiedz