Wpis z mikrobloga

Nigdy nie zrozumiem dlaczego n-------i takie jak lsd,grzyby,ketamina,analogi m-------u czy mdma są nielegalne.
Ja p------e...
Sam teraz n------y jestem, ale to jest miliard razy mniej toksyczne niż ten g---o a-----l legalny n------k.
#narkotykizawszespoko #alkoholizm
  • 170
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mar3czek: Ale na tym wykresie szkodliwość alkoholu wynika głównie z tego, że jest dostępny i legalny. Gdyby zalegalizować pozostałe n-------i ich szkodliwość by wzrosłą. Co jest zresztą opisane w artykule z którego wkleiłeś wykres...
  • Odpowiedz
Widzę, że użytkownicy psychodelików kłócą się z osobami, które nigdy nie miały dostępu/bały się spróbować. No merytoryczna dyskusja ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ziomuś, tylko kawa i a-----l, żeby mozna bylo pracować do upadłego, a wieczorem się nachlać, reszta to niebezpieczna jest!
  • Odpowiedz
co za absurd żeby dorosły chłop nie mógł brać co mu się żywnie podoba, bo jakieś inne dorosłe chłopy mu tego zakazały xd

@dongio: Ja nie jestem za ostrą penalizacją używania, ale nie #!$%@? farmazonów, że ćpuństwo to problem jednostki. Widać po Kanadzie i USA oraz całych dzielnikach narkomanów i bezdomnych, którzy w biały dzień ślinią się na stojąco albo ruchają kosze na śmieci, jaki to jest problem "dorosłego chłopa".
  • Odpowiedz
@ButtHurtAlert: oczywiście, n-------i, w tym a-----l to głównie problem zdrowotny, a dopiero dużo dalej problem kryminalny. Dlatego depenalizacja jest wskazana i samo to w sobie przyniesie dużo pożytku - większą czystość substancji, mniejszą cenę, a więc mniejszą opłacalność handlu przez grupy przestępcze. O wypełnieniu więzień winnymi tylko za to, że mieli coś nielegalnego w kieszeni nie wspominając. Ponadto jak dojdzie do tego edukacja i profilaktyka, to będzie idealnie.
Tylko ja
  • Odpowiedz
@Gzyro: xD Do tej pory takie teorie słyszałem głównie od osób, które się wyhuśtały jak zaczęły słyszeć głosy w głowie i już ich nie ma, ale masz rację, a-----l najgorszy.
  • Odpowiedz
Ale się k---a januszerka tu zleciała. A-----l do zgonu co sobotę zdrowy chłop. Zarzucenie piguły kwasa grzyba raz na miesiąc , OOOO CPUN J----Y DEGENERAT. Ale wam propaganda sprała łeb. Szkód mi was XD
  • Odpowiedz
@L24D:

ludzie, często żołnierze leczący ptsd za pomocą mdma

ludzie wychodzący z nałogów, leczący depresję i dosłownie zmieniający swoje życie o 180 stopni za pomocą psylocybiny, lsd i ketaminy

wypopek i tak ci napisze, że to to samo co a-----l, który we wszystkich rankingch jest bardziej szkodliwy od p---------j h-----y i jedyne co powoduje to p-----c domową i zniszczone życia

j--------e.jpg

Widze, że lata lecą, a poziom doinformowania ludzi dalej
  • Odpowiedz
@Gzyro: alkoholu już nie ograniczysz, przynajmniej wygaszanie bedzie trwało pokolenia (powoli odchodzi się od wysoko % alko). Z innymi środkami jest łatwiej bo stosunkowo są mało popularne. Jak nie rozumiesz to zobacz jakie absurdy wywołuje prohibicja alko.
  • Odpowiedz
pewnie dlatego są nielegalne że pokaźna grupa dorosłych ludzi wierzy że doznania które zapewniają te u----i to jakaś metafizyka i odkrywanie siebie a nie zbiór losowych reakcji zatrutego mózgu

@L24D: Gdyby to było powodem, to zakazane powinny zostać również religie.
  • Odpowiedz
@Gzyro kupujesz wino, widzisz ile ma %. kupujesz p--o to samo. wódkę też. Wszędzie masz napisaną moc. Jakoś nigdzie nie sprzedają butelek alkoholi bez podanej mocy. Nie zastanawia cię to?
Tymczasem m------n xDDDD EEEE TA NIE KLEPIE, DAWAJ NA DRUGĄ DZIURE albo po jednej kresce LOOOO ALE MNIE W-------O.

poza tym, masa ludzi pije a-----l, potrafi to robić (tj. kupić wino czy p--o i na tym skończyć, a nie lecieć do
  • Odpowiedz
@Gzyro: generalnie z jednej strony jesteśmy niewolnikami i pan musi powiedzieć co jest dobre a co źle, ponieważ pod wzgląd jest brane dobro ogółu, a że istnieją ludzie (dość spora ilość), którzy są debilami, nie potrafiący brać odpowiedzialności za siebie to tak jest. Sami na siebie zakładamy kaganiec. Coś jak z legalną bronią w Polsce, w sumie idea dobra pod wieloma względami, sprawdzająca się w wielu cywilizowanych krajach, ale niestety
  • Odpowiedz
Co za bzdury. To fakt, psychodeliki w formie terapii, leczenia nerwic, depresji są jak najbardziej świetną rzeczą i co raz więcej państw to się otwiera.
Natomiast porównujesz stymulant do psychodelików, co obnaża twój brak wiedzy w temacie. Z alkoholem jest tak, że możesz wypić sobie 3 piwka na wieczór i funkcjonować normalnie następnego dnia. Jak to wygląda po mefedronie?
  • Odpowiedz
Ćpuny same się wyeliminują i będzie zdrowsze społeczeństwo

@GratisLPG: To jest oczywiście pewna strategia, ale - jak życie pokazuje - niezbyt skuteczna. Takie "eliminowanie" trwa latami, a szkody, które dzieją się po drodze są ogromne (rodzinne, społeczne, finansowe). Zobacz ilu ludzi trafia na odwyk, a potem znów wraca do nałogu niszcząc swoje otoczenie. Poza tym, wielu "ćpunów" to jednak ludzie, którzy mają przed sobą jakieś perspektywy. Ci wyniszczeni przez nałogi
  • Odpowiedz
@L24D n------k narkotykowi nierówny. Masz rację, że jest jakiś mistycyzm w okol tego tworzony, ale prawda jest, że te doświadczenia które ludzie przechodzą mogą zmieniać postrzeganie pewnych rzeczy. Oczywiście raczej wszystkie paranormalne cechy im przypisywane są raczej zmyślone i subiektywne, ale przyznasz, że niezależnie od źródła doznań, ich efekty mogą być namacalne. Niestety społeczeństwo jest zbyt głupie, żeby założyć że każdy zachowywlaby się racjonalnie pod wpływem tego typu używek.
  • Odpowiedz