Aktywne Wpisy

Mr_InC0gnit0 +363
Mieszkańcy #krakow macie na ten moment jedyną oraz realną szansę na pozbycie się pasożytów z organizmu. Nie zawiedźcie nas, dajcie z siebie 100% Te #referendum oraz wynik przełoży się na to, że ludzie w końcu będą mogli uwierzyć, że w kupie siła. A nie jak to mawiał pewien patopolityk "To ch…j, d…a i kamieni kupa"
Kaspii +170
#latwogang
Dołączenie pisowskich śmieci z kanału zero automatycznie wyklucza pozytywny odbiór streama, poza tym jego dieta ułożona przez kretyna wrzoska plus brak snu (nie wiem co ma we łbie jeśli myśli że da radę) skończy się źle
Dołączenie pisowskich śmieci z kanału zero automatycznie wyklucza pozytywny odbiór streama, poza tym jego dieta ułożona przez kretyna wrzoska plus brak snu (nie wiem co ma we łbie jeśli myśli że da radę) skończy się źle

W połowie maja skończyłem implementować pewną funckjonalnosć. Działała u mnie na lokalnych plikach ale nie działała na serwerze(windows vs linux). Po miesiacu grzebania i próby rozwiązania znalazłem przyczynę w kodzie który kopiował plik na serwer. W trakcie kopiowania pomijane było kilka troche bajtów przez kod który wykrywał jaki to typ pliku. Testy były na rozpoznawanie plików, testy były na funkcjonalność. Przez miesiac zaimplementowałem funckjonalnosc korzystając z 2 innych narzędzi, dopiero za drugimn razem błąd w którym była informacja że nagłowek jest nieprawidłowy i zawiera same zera dała mi do myślenia, znalazłem błąd i teraz wszystkie implemnetacje działają
TL;DR; Klient zapłacił kilkadziesiąt tysiecy bo brakowało jedej linijki w kodzie a ja przez miesiąc w innym miejscu szukałem problemu. Nie pamietam tak głupiego błędu który tak dużo czasu kosztował w mojej karierze.
Czy opisać przełożonemu jakim głąbem jestem czy napisać ze dopiero 3 metoda okazała sie skuteczna a ja jestem zajebisty bo umiem w wiele języków i narzędzi? Przełozony nie ogarnia szczegółów bo nie ma czasu i go nie interesują.
#programowanie #programista15k
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: oczywiscie, ze o tym nikomu nie mow. Mowie powaznie. przeciez tak wyglada codziennosc. Nie tylko w IT, ale tez u mechanikow, projektantow, wynalazcow, w medycynie...
Po prostu Ci glupio, bo jestes w pierwszej osobie w tej sytuacji
git config core.fileMode falsenastępnym razem@mirko_anonim: właśnie tego muszę się nauczyć, przekuwania porażki w sukces xd
Komentarz usunięty przez autora
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
Komentarz usunięty przez autora
@mirko_anonim: Używanie windowsa w pracy jako programista jest kompletnym brakiem profesjonalizmu i widzisz jakie są tego efekty
@mirko_anonim: typu robisz coś dla klienta co nie działą i mówisz "A U MNIE DZIAŁA' xddd