Aktywne Wpisy

JoeGlodomor +90
Jak to jest, że wielu facetów tak się oburza na wybór Ciri jako protagonistki w nadchodzącym Wiedźminie, bo niby nie mogą się wczuć w postać żeńską. Ale za to bez problemu mogą się wczuć w legendarnego zabójcę potworów czy innych superbohaterów w grach, jak są tylko spoconymi grubasami grajacymi w gierki.
#gry
#gry
jacekparowka +24
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Cześć mam finansowe wątpliwości.
Posiadam kredyt hipoteczny którego zostało mi ~140k kapitału do spłaty. Niestety mieszkanie na które był wzięty jest trochę małe (słaba zdolność na początku covida).
Mam 40k oszczędności i teraz:
1. Nadplacic kredyt żeby zostało 100k kapitału i nadplacac każdego miesiąca (~4k nadpłaty na miesiąc) aż się skończy i wtedy sprzedać mieszkanie i kupić większe.
2. Wystawić na sprzedaż teraz, spłacić bank, zabrać resztę (80k) i mieć 120k (80k ze sprzedaży i 40 oszczędności) na czysto które wrzucić jako wkład własny do nowego mieszkania
3. Aktualne mieszkanie wynajmować a brać nowy kredyt na ~350k i liczyć że zawsze będzie jakiś najemca co 'pomoze' spłacić krechę :P
4. Jakaś sugestia, dobra rada, propozycja?
#nieruchomosci #finanse #kredythipoteczny
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Ja bym brał kolejne kredo i spłacał aktualne wynajmem.
Ja bym szedł w opcję pierwszą, plus dodatkowo planował jak minimalnym nakładem wygenerować dodatkowe pieniądze. Za zakup kolejnej nieruchomości brałbym się jeśli już temat będzie totalnie zamknięty a mieszkanie spłacone. Oczywiście jeśli te warunki na ten moment są zwyczajnie ok, ale chciałbyś mieć lepiej - a nie, że już
@PfefferWerfer: W mojej opinii opcja dla ludzi którzy mają na to czas i nerwy - z wynajmem zawsze mogą być okresowe problemy a będziesz musiał uiszczać ratę za 2 nieruchomości.