Aktywne Wpisy
Besalama +88
BRTM +420
Ja rozumiem, że można nie lubić Uznańskiej-Wiśniewskiej, ale zarzucanie Sławoszowi tego, że rodzina milionerów załatwiła mu lot w kosmos jest abberacją.
Sławosz Uznański przed małżeństwem z Wiśniewską był:
1. doktorem fizyki
2. kierownikiem projektu w CERN
3. Zajmował się bdaniem promieniowania kosmicznego.
Sławosz Uznański przed małżeństwem z Wiśniewską był:
1. doktorem fizyki
2. kierownikiem projektu w CERN
3. Zajmował się bdaniem promieniowania kosmicznego.
źródło: slawosz
Pobierz

Z kolei jeszcze inna firma przymknie oko na braki techniczne u seniora, ale bardziej zwróci uwagę na to czy umie całe SDLC poprawnie zrobić, wdrozyć, usprawnić.
A z tego co wymieniłeś to może w realnej crudologii
Nawet jezeli robiłem kiedyś jakieś profilowanie GC, to zapomniałem o tym miesiąc później, bo jest 1000 ważniejszych rzeczy do trzymania w głowie. XD
Już nie mówiąc o takich kretynizmach jak to, czy pozycja w pracy ma decydować o
Jeśli chodzi o seniorów jakich kojarzę, może 5% mogłoby się pochwalić taką wiedzą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Trochę mnie śmieszy jak sobie przypomnę swoją pierwszą rozmowę na poziom seniora. Jeśli trafiłbym na
Przecież te pytania nie sa jakieś super trudne. Ja jestem devopsem i nie mam dużego doświadczenia z Java i tak na polowe to spokojnie bym odpowiedział.
Chyba problemowej taki, ze „senior” to teraz nic nie znaczy, bo seniorami są ludzie z kilkuletnim doświadczeniem co nie prowadzili żadnego projektu tak naprawdę i przez 3 lata dodają endpointy do cruda.
@ElTalento: @BreathDeath na pewno mówicie o tym poziomie szczegółowości o jakim pisze OP? To raczej nie są rzeczy, które poznaje się w pracy, powiedziałbym że lata doświadczenia niewiele tu mają. Ja takiej teorii uczę się z myślą o zmianie w pracy w przyszłości, w samej pracy to się uczę logiki biznesowej ( ͡° ͜ʖ ͡
@NieBendePrasowac: jak piszesz aplikacje to tak, raczej te rzeczy z sekcji deadlock/concurrency rzadko sie uzywa az tak szczegolowo, ale to co napisal o mockach i w polu kafka i sql to raczej must have. Te internale javy to nwm, bo nie