@daeun: bo w Polsce znaczenie słówa rodzina straciło w ostatnich latach na wartości, Polacy się już zrobili dość lewicowym narodem panuje jakaś niechęć do dzieci do tradycji , medialna narracja też każe traktować potomstwo jak jakieś intruzy jakby to nie byli wcale ludzie
@Noami: raczej mowa o dzieciach 6+ bo mniejsze to raczej nie mają co tam robić i się męczą. Sam chodzilem na wesela i w wieku 7-12 to prawie do rana siedzialem i się dobrze bawiłem
@daeun: wesela nigdy nie były imprezami stricte rodzinnymi i dzieci zawsze były tam zabierane na siłę, nudziły się, przeszkadzały i przypadkowo upijały niepilnowane. Teraz jeśli dzieci są na weselu, to wielu decyduje się na opiekę dla tego dziecka albo animatorów zabaw dla dzieci. Wesele to jest impreza państwa młodych, bo to oni na nią zapraszają.
Nie wiem czy uderzasz w ton #kiedystobylo czy coś podobnego ale ja wszystkie
większość wesel jest gowniak-friendly wiec nie czaje, to ze 1/5000 wesel w sezonie jest takie to nie czyni jakiegoś zrywu antyrodzinnego XDDDDD plus rozumiem państwa młodych postawę bo to ucinanie kosztów na animatorów/fancy żarcie/potencjalnie r-----------e rzeczy
@notchadmepls: plus jako dzieciak faktycznie nie cieszysz się z bycia na weselu gdzie każą Ci jeść, siedzieć grzecznie, muzyka dudni ze czujesz ja na płucach i każdy p------i jak już wyrosłes i się duży zrobiłeś i chodź potańczyć z ciociom
@daeun: aha czyli jak ty się upijałeś w wieku 13 lat i celem była biesiada to było OK. Ale jak teraz celem jest stworzenie bajkowego klimatu dla panny młodej to już nie jest OK? Niech sobie każdy robi z weselem co chce. A wbiegające dzieci w pierwszy taniec to zwykle wieśniactwo rodziców. Koniec tematu.
@wiem_wszystko jesli parze mlodej zalezy na stworzeniu bajkowego klimatu to w ogole nie powinna wyprawiac wesela i zapraszac gosci. Wbiegajace w trakcie pierwszego tanca dzieciaki nawet nie rozumieją co tak dokladnie sie dzieje, są w swoim swiecie, zafascynowani dymem, i nikomu nie przeszkadzają. To cześć weselnego folkloru, na którą musimy sie godzić decydując się na taką impreze ¯_(ツ)_/
@daeun: a może by tak uszanować, zamysł cel i pomysł na własne wesele organizatorów? jak chca zabawy bez dzieci, to jak Ci nie pasuje to nie idziesz i nie jęczysz, jak pasuje to idziesz i się dobrze bawisz
@daeun: z jednej strony faktycznie te dzieciaki powinny być w tym momencie pilnowane - to troche tak jakbyś Ty wyszedł na środek i zaczął tańczyć z nimi - troche brak szacunku. Z drugiej strony jeśli tak ma wyglądać czyiś najlepszy/najważniejszy moment w życiu to też beka z niego, bo n------i tyle dymu żeby nie było widać jak się o siebie potykają, więc te dzieci to powinny im być na rękę
@daeun: dziecko to członek rodziny, niby dlaczego miałoby być wykluczone? Na nasze przyjecie weselne zaprosiliśmy dzieci, sami byliśmy na ślubie i weselu z maluchem wówczas półrocznym. Wiadomo, że tylko na chwilkę i bardzo symbolicznie, bo mama po godzince poszła z dzieckiem do pokoju, ale byliśmy.
Raczej bym odmówiła lub była tylko na ślubie, gdybym dostają takie zaproszenie "bez dzieci".
#rozdajo69 zł na żarcie 🍟🍔🍕 A dokładniej - do wygrania jedna karta podarunkowa o wartości 69 zł do Pyszne albo Uber Eats. Zwycięzca sam wybiera, czym się utuczy.
Shock.Deals - telegramowy kanał z promocjami, okazjami i błędami cenowymi
Nie wiem czy uderzasz w ton #kiedystobylo czy coś podobnego ale ja wszystkie
plus rozumiem państwa młodych postawę bo to ucinanie kosztów na animatorów/fancy żarcie/potencjalnie r-----------e rzeczy
Dla dorosłych jest np. Wieczór Panieński/kawalerski
Raczej bym odmówiła lub była tylko na ślubie, gdybym dostają takie zaproszenie "bez dzieci".