Aktywne Wpisy
Sylvio19 +1574
Miruny, 2 lata temu mój kuzyn z którym nie miałem właściwie żadnego kontaktu zadzwonił do mojego ojca z prośbą o pożyczke 50 tysięcy złotych na ratowanie jego firmy transportowej (ma kilka busów i tracił płynność) Ojciec się zgodził. Kuzyn pieniędzy oczywiście nie oddał. Jak gdyby nigdy nic lata sobie z żonką na wakacje i biorą nowe samochody w leasing czym chętnie chwalą się na facebooku. Ojca zbywa tekstami typu "nie mam kasy

Obiboq +31

Z uwagi na to, że webowa apka to w sumie póki co nieklikalna stronka z headerem/bez zawartości/bez żadnego BE (więc mega początek dopiero), chcę zaproponować aby zespół programistów pamiętał o dodawaniu atrybutu data-cy (czy tam innego data-*). Nie umiem tylko znaleźć jakichś informacji (bardziej nie wiem jak napisać zapytanie do google, aby trafić na potrzebne informacje) jak to zaimplementować/strategię przyjąć więć chciałem dopytać co bardziej doświadczonych ludzi z branży IT : kiedy jest sens dodawać do elementu atrybut data-*, a kiedy nie ma sensu?
Obok testerów, liczę na wsparcie ludzi związanych z #programowanie - pewnie też na podstawie swoich doświadczeń będziecie może ze dwa zdania w stanie dorzucić.
Jak sobie tak pomyślę to chyba każdy element z którym użytkownik może wejść w interakcję (input/button)? Ewentualnie wiadomości zwrotne wysyłane przez system (np. belka z informacją o zapisanych zmianach)?
Czy jest sens aby np. na liście todo, każdy element listy (czyli: [zakupy, basen, praca, spacer, nakarmić rybki]) miał ten sam atrybut i ewentualnie wybranie elementu listy orgranizować przy pomocy eq()? Czyli np. cy.get('data-cy-todo-element').eq(3)? Czy to już będzie przerost formy nad treścią i wystarczy atrybutem data-* wybrać listę todo, odwołać się do children() i wtedy wybrać element przez eq()?
Jak to u Was wygląda/wyglądało na starcie? Z jakich źródeł/materiałów korzystać w tym zakresie?
Sam w zeszłym roku wdrażałem proces testowy i framework oparty o PW i kurde, naprawdę łatwo poszło (porównując do selenium).
Co do elementów - warto sprawdzić, czy coś unikalnego nie jest