Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Moja pierwsza eks(28lat) miała podejście na początku że i tak się nie uda, nigdy się nie udaje. Dla mnie było to nie zrozumiale, że skąd takie założenia. Kumpel chad skomentował że on by już w------e na nią miał po takim tekście.

No i teraz jak mam 34 lata i miałem jeszcze jedna relacje sam nabrałem takiego podejścia które miała wtedy eks. Że i tak się nie uda i jest takie przekonanie o tym. Nie ma we mnie wiary po prostu w udany związek. Piszę o tym bo nie mam z kim gadać i mam jakieś tam refleksje.

I jak wyobrażam sobie jakas relacje w przyszłości to swoje zachowanie że i tak się nie uda albo że laska zrobi to czy tamto w przyszłości widzę jako zachowanie którego z całego serca nienawidzę u kobiet. Czyli ocena kogoś czy podejmowanie decyzji na podstawie założeń, a nie faktów.
Jakbym miał wymienić jedna rzecz której nienawidzę w kobietach to właśnie to.

No i zauważając to widzę jakiś błąd myślowy czy jak to nazwać u siebie. Bo skoro sam taki się stałem i to do stopnia że nawet chciałbym w związku drukować jakąś umowę która.laska podpisze że nie odejdzie ode mnie bez powodu. Czyli akceptuje i dopuszczam zostawienie mnie tylko w przypadku jeżeli to będzie moja wina i ja coś z----e żebym czuł się bezpiecznie a nie ze ja się zanagazuje będziemy że sobą rok czy dwa a ona odejdzie bez powodu gdzie sama ci powie ze nie ma w tym żadnej twojej winy.

To raczej świadczy to że coś jest nie tak i mnie coś boli mocno. I tylko zauważenie tej zależności sprawia że wiem że nie mam prawa mieć takiego podejścia bo nienawidzę takiego podejścia u kobiet. No i nie bylem taki. Po ostatnim mi się tak zrobiło. To dla mnie bardzo jasny sygnał że nie mogę tak myśleć i jest to złe. Mimo że czuję się inaczej.

Próbuje sobie to tłumaczyć tym że musi minąć znacznie więcej czasu abym miał bardziej zdrowe podejście. Na razie minal dopiero rok. Po poprzedniej 3 lata mi zajelo dojsc do siebie a bylem z nia znacznie krocej niz z poprzednia i nie ma nawet co porownywac tych relacji. Niebo a ziema,ale mam nadzieje ze mi to minie z tym, że i tak się nie uda albo że jakas kobieta zrobi to czy tamto bo każda tak robi.

#psychologia #zwiazki

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czyli ocena kogoś czy podejmowanie decyzji na podstawie założeń, a nie faktów.

Jakbym miał wymienić jedna rzecz której nienawidzę w kobietach to właśnie to.

@mirko_anonim: To jedna z oznak głupich ludzi. W sensie jakieś % predykcje są spoko, ale założenia stricte, bo się wydaje na podstawie niczego nawet nie intuicji tak.
  • Odpowiedz