Aktywne Wpisy

Masterpolska94 +188

#polityka #andruszkiewicz
Witam!
Jeden z Mirków zapytał mnie jak często jestem wyzywany za bycie kandydatem na kandydata #konfederacja
Otóż kiedyś było tak, że jak zbieraliśmy podpisu ostatnie 10 lat, to albo większość nie wiedziała ocb albo znalazło się kilka osób, które kojarzyły i gratulowały oraz zachęcały.
ale ostatnio jest gorzej...
I nie chodzi o to, że ktoś mnie wyzywa. Pies go lizał. Chodzi o straszny brak kultury wyborców i sympatyków #platformaobywatelska #
Witam!
Jeden z Mirków zapytał mnie jak często jestem wyzywany za bycie kandydatem na kandydata #konfederacja
Otóż kiedyś było tak, że jak zbieraliśmy podpisu ostatnie 10 lat, to albo większość nie wiedziała ocb albo znalazło się kilka osób, które kojarzyły i gratulowały oraz zachęcały.
ale ostatnio jest gorzej...
I nie chodzi o to, że ktoś mnie wyzywa. Pies go lizał. Chodzi o straszny brak kultury wyborców i sympatyków #platformaobywatelska #

#php #programowanie #symfony #laravel
@Jurix: jeśli dla kogoś takie różnice wydajności są istotne, to znaczy że robi coś w dużej skali, a zatem nie użyje PHP tylko języków które do tego się lepiej nadają (np. Rust, albo w ostateczności Go).
@Krolik: Mało widziałeś miras
U nas na razie wdrażamy RR, potem będziemy testować Cycle ORM zamiast Doctrine, a potem resztę frameworka być może.
@Jurix: https://laravel.com/docs/10.x/octane
Tworzenie nowych frameworków moim zdaniem nie ma już żadnego sensu, bo te 2 zbudowały wokół siebie taki ekosystem i społeczność, że nikt o zdrowych zmysłach z tego nie zrezygnuje
https://phalcon.io/en-us
@Jurix: bardziej na Swoole, który jest wydajniejszy i daje większe możliwości.
@Jurix: tutaj nie zamierzam się kłócić bo ja robię tylko małe projekty, ale wydaje mi się, że jeśli odrzuca się
Komentarz usunięty przez autora
@Jurix: Boost jest duży ze względu na to, że duża część to ładowanie aplikacji + cache'y. Natomiast zobaczymy jeszcze jak tym się będzie zarządzać, bo wbrew pozorom, mając PHPa na kilkuset serwerach czasami ciężko to utrzymać w ryzach. Póki co zdarzają się memory leaki, szczególnie w zewnętrznych modułach, które mają własny mechanizm alokacji pamięci i po sobie nie sprzątają. Jak się okaże, że trzeba workera