Aktywne Wpisy

okoboji +164
400 tysięcy złotych za niekatywny kanał na youtube, który przez prawie rok wypuścił jeden film z animaacjami generowanymi AI a do tego ten film jest recenzją filmu.
Ludzie szanujcie swoje pieniądze ja wiem, że każdy wydaje na co chce ale ola boga bez przesady.
Jakby ten "twórca" jeszcze coś dowoził, dodawał, zarażał nauką jak 10 lat temu to ok ale on jedyne co zrobił pożytecznego ostatnio to zbierał na operację barku u
Ludzie szanujcie swoje pieniądze ja wiem, że każdy wydaje na co chce ale ola boga bez przesady.
Jakby ten "twórca" jeszcze coś dowoził, dodawał, zarażał nauką jak 10 lat temu to ok ale on jedyne co zrobił pożytecznego ostatnio to zbierał na operację barku u
źródło: Zrzut ekranu 2026-01-30 o 12.43.38
Pobierz
krystian-stepaniak +115
Urośnij do 190 to może 30 letnia szczurzyca cię zaakceptuje xD
#p0lka #logikarozowychpaskow #tinder #blackpill
#p0lka #logikarozowychpaskow #tinder #blackpill

Co zrobić z oszczędnościami w złotówkach, euro, i w dolarach?
Konwertować na jedną z walut czy pakować w #etf total market cap lub jakieś #obligacje?
Z jednej strony istnieje ryzyko, że #usa przestaną spłacać dług i nadejdzie katastrofa, z drugiej strony to mało prawdopodobne, a władzę w Polsce po jesiennych wyborach a) będzie kontynuować obóz rządzący (czyli inflacji ciąg dalszy) lub b) przejmie opozycja (i wyjdą wszystkie dziury w finansach publicznych). W obu przypadkach złotówka raczej nie zyska.
Może trzeba odłożyć 10% w euro, wpakowując resztę w jakieś (jakie?) europejskie obligacje (50%) i europejski fundusz IEUR (20%) + rynki wschodzące (EEM, 20%)? Co robić, jak żyć?
#pytanie #finanse #oszczednosci #inwestycje #inwestowanie #gielda #akcje #waluty #dolar #euro #zlotowka
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
· Tag #biedanonim to wpisy z niską potrzebą anonimowości.
źródło: comment_1657030886hHnWIUbNVgNChmlRw9HLqf
PobierzPS Stany mają zapis w konstytucji, że dług musi być spłacany.
Kurs PLN/Dolar/Euro nie zmieni się tak nagle drastycznie, jak nie masz w planach długo terminowego trzymania to nie opłaca ci się wymieniać