Aktywne Wpisy
njdnsjdnjs +99
mam 43 tagów na czarno x__x
w niezłej bańce żyję
w niezłej bańce żyję

MaNiEk1 +196
Musiałem pożegnać dzisiaj tego oto Zgredka :(
Nie sądziłem, że dla starego chłopa to będzie takie trudne przeżycie, miziajcie swoje psiury jak najczęściej
#psy #smutnazaba
Nie sądziłem, że dla starego chłopa to będzie takie trudne przeżycie, miziajcie swoje psiury jak najczęściej
#psy #smutnazaba
źródło: temp_file6916854986125535072
Pobierz

#heheszki #bekazpisu #humorobrazkowy
źródło: IMG_1216
PobierzA już kompletnie nie wiem o co chodzi z zapisywaniem dziecka w dniu narodzin, bo rekrutacja na wrzesień, zaczyna się zawsze w marcu. xD
Fajne macie tam samorządy u siebie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Przedszkole z kolei ma darmowe 5h, w których realizowana jest podstawa programowa, a każda dodatkowa godzina to 1,14zł + jedzenie 10zł dziennie (śniadanie, obiad, podwieczorek).
@Malinowy_nos: nie chcę Cię martwić ale strasznie Cię ruchają. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Malinowy_nos: to ja nawet tyle nie płaciłem w prywatnym. 1km od Warszawy.
@tekserew: w różnych miastach różne są dopłaty samorządowe. Nawet w pełni prywatne przedszkola i żłobki mają spore dofinansowanie - bez tego ceny by były kosmiczne na tyle, że nie mieliby w ogóle klientów.
@K-S-: czyste marnotrawstwo - przecież wystarczyłaby buda i miska, nie?
@Kremufka2137: dają komplet wyżywienia, w dodatku z reguły są to cateringi bo tylko niektóre większe (najczęściej państwowe) placówki dysponują prawdziwą kuchnią.
@exile17: no to po prostu jesteś zdecydowanie zbyt biedny na dziecko, bo żłobek czy przedszkole to dopiero początek wydatków.
Szczerze to na psa chyba też jesteś za biedny ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Kismeth: są różne cateringi, widocznie @Malinowy_nos ma w żłobku taki lepszy. Żłobek raczej z tego sobie zysku nie robi, ważniejsze dla nich jest żeby karmienie dzieciaków było bezproblemowe i żeby nie zaliczyć wtopy z jakimiś nieświeżymi
@K-S-: gdzie, w Pierdziszewie Dolnym? Kilkanaście lat temu opiekunka drugiego dziecka kosztowała coś koło 1K miesięcznie, a była to superokazyjna cena - głównie dlatego, że to sąsiadka, nie miała specjalnie nic do roboty i miała wszystkiego 10 metrów do przejścia. Obecnie jak opiekunka woła 2K na miesiąc to zastanawiasz się czy
@enron: prywatnie tak. Z dopłatą? No nie...
@Kismeth: Prywatny żłobek w Krakowie kosztuje jakieś 1500 miesięcznie. TYLKO tyle, dzięki temu że jest dopłata od miasta.