Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Pytanie dla bardziej rozgarniętych osób. Mam 19 lat, poszedłem do pracy na magazyn, dostałem umowę próbną na 3 miesiące. Dziś, tzn. w niedzielę ta umowa się kończy. Pytałem wiele razy, ale nikt mi nie powiedział czy będę dalej tam pracować i czy dadzą mi do podpisania umowę już "zwykłą", tzn. nie na okres próbny.
Czy ja powinienem jutro iść do pracy? Wiem, bez umowy nie powinienem pracować i pracować nie będę, ale czy podjechać do kadr zapytać co ze mną? Bo sytuacja wydaje mi się nieco dziwna. Wiem, pracodawca nie ma obowiązku mnie informować o braku przedłużenia umowy, ale cały czas słyszałem "nie wiadomo jeszcze nic" xD
#praca #pracbaza #prawopracy #pytanie #pytaniedoeksperta nie wiem czy dobrze otagowałem

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: generalnie dziś skończyła ci się umowa i nawet nie powinieneś się jutro pojawiać w pracy na stanowisku. Magazyn=możliwe urazy + brak akredytacji. Na twoim miejscu, telefon z rana do kadr/HR czy tego co cię zatrudnił, że w związku z brakiem umowy na nowy okres nie pojawiasz się i jak wyjaśnią sprawę z ewentualnym zatrudnieniem to czekasz na zwrotny telefon. A na razie dowiedzenia się z państwem. Moja rada. Szukaj
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
Anonim (nie OP): Może być tak, że nowa umowa jest ale nie jest podpisana przez prezesa i po prostu wisi w powietrzu. Najlepiej jak pójdziesz i się dowiesz. No chyba, że nie chcesz tam dalej pracować to nie przychodzisz i oni mają zonka jeżeli chcieli Ciebie mieć dalej.

· Akcje:
  • Odpowiedz