Aktywne Wpisy

ZenujacaDoomerka +83
Komary to są takie debile. Po co on podchodzi mi do ucha skoro wie że zginie przez to śmiercią tragiczną? Lata ewolucji a one dalej bez mózgu

cpt_foley +89
W jaką korposektę się #!$%@?łem to ja nawet nie xD
Nie poszedłem w czwartek i piątek do pracy że względu na ból pleców, przyniosłem zwolnienie, dostałem zastrzyk itp.
Mój dobry ziomek podsłyszal na kawie że moje kierownictwo na kawce na mnie wsiadło, że jak tak można, że są przecież żądaniówki, oni chodzą do pracy mimo bólów, że on to nie był na zwolnieniu od 22 lat.
Przed chwilą wprost powiedziałem temu ostatniemu
Nie poszedłem w czwartek i piątek do pracy że względu na ból pleców, przyniosłem zwolnienie, dostałem zastrzyk itp.
Mój dobry ziomek podsłyszal na kawie że moje kierownictwo na kawce na mnie wsiadło, że jak tak można, że są przecież żądaniówki, oni chodzą do pracy mimo bólów, że on to nie był na zwolnieniu od 22 lat.
Przed chwilą wprost powiedziałem temu ostatniemu
- Jedno, za porozumieniem stron z datą 31 maja
- Drugie, gdyby miał jakieś problemy z tym pierwszym, normalne wypowiedzenie umowy z dwutygodniowym okresem wypowiedzenia
Zobaczę co na to powie, z takich głównych powodów mojej decyzji to 1. system pracy, czyli kółka, bo wracam na 2-3 dni i wyjeżdżam znowu, więc ani coś załatwić, ani się zabawić, tylko poprać, uzupełnić zapasy i znowu jechać 2. naczepa czyli plandeka, pasy, otwieranie boku, deski, jednym słowem nie dla mnie, masakra. 3. Nie dotrzymanie z jego strony postanowień umowy ustnej, czyli bez jazdy na Skandynawię (I tak byłem zbyt dobry że na Anglię i Szwajcarię się godziłem)
Raczej do transportu już nie będę wracał, ta branża to syf i patologia. Chore godziny pracy, brak miejsc parkingowych, wieczne kombinowanie i oszukiwanie siebie samego (w stylu rozładunek a na tacho pauza żeby ze wszystkim zdążyć).
Zwyczajnie szkoda mi życia, co zarobiłem to moje. Z takich dalszych planów na życie, to jak już będę wolny zamierzam przycisnąć Niemiecki i być może wyjadę na robotę do Niemiec. Może już tam nawet zostanę, ale to czas pokaże
#przegryw #pracbaza #tulaczkialkusa #zycietruckera
@staryalkus: Mam dokładnie taki sam plan.
@FedoraTyrone nie znam tego, rozwiń
Ale dlaczego w okolicy jesli jedziesz do pracy raz w miesiącu? Wtedy najlepiej od razu za granicą szukać
@qras: a mógl zostać miliarderem jak Elon Musk ;/
@Szyszkalogin 2 tygodnie okresu wypowiedzenia obowiązuje, jak masz w firmie staż krótszy niż 6 miesięcy
@Rolss @Evarrrez wiem, wszystko wiem, nadal nie wiem co będę w życiu robił