Aktywne Wpisy
Ten_spod_piatego +453
Szczerze mówiąc, łudziłem się, że Polska zrobiła krok do przodu. Ale afera z KPO pokazała mi coś zupełnie innego — mentalnie spora część naszego społeczeństwa nadal tkwi na wschodzie.
Pracuję w dużej firmie. Wszystko działa legalnie — pełne ozusowanie, delegacje, faktury, umowy. Myślałem, że to już od dawna standard. Aż tu ostatnio stoję w kolejce do piekarni i widzę, jak kobieta czeka na koleżankę, która przynosi jej… kopertę z wypłatą. Nie „po cichu”,
Pracuję w dużej firmie. Wszystko działa legalnie — pełne ozusowanie, delegacje, faktury, umowy. Myślałem, że to już od dawna standard. Aż tu ostatnio stoję w kolejce do piekarni i widzę, jak kobieta czeka na koleżankę, która przynosi jej… kopertę z wypłatą. Nie „po cichu”,

Qersoui +202
Chciałbym wierzyć, że ta afera będzie gamechangerem i podejście Polaków do bogatych się zmieni, że wzrośnie świadomość klasowa i przedsiębiorcy stracą status bożków. Ale znając życie sprawa przycichnie i za miesiąc ludzie zarabiający minimalną dalej będą kłaść się rejtanem przed opodatkowaniem bogatych,
#kpo #antykapitalizm #januszebiznesu #januszex #kolchoz
#kpo #antykapitalizm #januszebiznesu #januszex #kolchoz

Za kulisami, rząd USA naciskał na Tajwan, aby wzmocnił swoją obronę - szczególnie za pomocą broni niekonwencjonalnej, takiej jak rakiety przeciwokrętowe i inne zaawansowane uzbrojenie, które mają większe szanse na
USA chcą mieć wojne. USA będą mieć wojne
1. 21 letni chłopak ma dostęp do tajnych analiz
2. Wynika z nich, że Chiny mogą bez problemu zająć Tajwan i USA nie będą w stanie bronić wyspy.
Ja to odczytuję tak jakby Biden mówił do Puchatka: "Zmieścisz się, śmiało"
A tak serio, to zajęcie Tajwanu jest prostą pułapką dla Chińczyków, którzy wyczerpią swoje lotnictwo stealth w ataku, więc podatność na uderzenia z
@fujiyama: to samo w listopadzie 2021, Biden powiedział ruskim coś takiego "chcecie atakować, śmiało"
Była nawet z tego afera że USA zostawia sojuszników i że się zwija
@kantek007: Początek tego artykułu widzę mniej więcej tak ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: Bez nazwy
Pobierz