Wpis z mikrobloga

no to macie protest przeciwko inflacji wiecznie prawicowcy narzekali, że protesty odbywają się w sprawach nieistotnych (XD) jak np walka o ludzkie prawo aborcyjne, a nie np o wysoką inflację przyjdziecie ( ͡° ͜ʖ ͡°)? oczywiście wiem, że tego nie zrobicie bo nie będzie pasował wam organizator, będą przeklinać i ktoś pomaluje farbą elewację co jest przecież większą zbrodnią niż ogólnopolskie roohanie nas w du*ę przez pisowców. Wyprzedzając pytania to nie jestem fanem tuska i dożywotni h*j mu w dupę za neutralność światopoglądową, brak liberalizacji prawa aborcyjnego, za lizanie rowa kościołowi i brak depenalizacji zielska, ale jemu przynajmniej chce się coś robić i widać, że zależy mu na odsunięciu pisu od władzy co jest zresztą Polską racją stanu no chyba, że marzy się wam kolejna kadencja pisu i kolejne cofnięcie naszego kraju o kilka lat, a znając ich sposób działania przyszłe wybory będą najprawdopodobniej zamachem na demokrację i próba pójścia po większość konstytucyjną nieuczciwymi metodami . Nim się obejrzymy będziemy żyli w państwie totalitarnym i taplać się we własnym gównie mówilem to już przed prezydenckimi i wtedy niestety się nie udało, ale następne wybory to będzie być, albo nie być dla naszego kraju, więc zachęcam do wychodzenia na ulice i głosowania na partie demokratyczne #bekazpisu #bekazprawakow #bekazlewactwa #neuropa #4konserwy #konfederacja #polityka
gardzenarodowcami - no to macie protest  przeciwko inflacji wiecznie prawicowcy narze...

źródło: FB98F990-BCB1-4F01-A222-49ABB0F41815

Pobierz
  • 71
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@vin42: Lempart to atencjuszka, która po jakimś tam czasie ogłosiła się liderem całego strajku. To nie jest jednak tak, że bez niej tego strajku w ogóle by nie było.

Zresztą kto ją niby tam zainstalował? Borys Budka z Robertem Biedroniem?
  • Odpowiedz
@vin42: Tak szczerze mówiąc to dla mnie taki Budka jest za głupi żeby zorganizować jakąś grubą akcję przeciwko PiSowi. Tusk jest bardziej ogarnięty, ale on w 2020 roku był mało aktywny w polskiej polityce i nawet nie było wiadomo czy w ogóle planuje do niej wrócić.
  • Odpowiedz
na pewno coś w tym jest co mówisz, prawdy pewnie i tak nie dojdziemy.

@vin42: Jak nie dojdziemy? Zapytaj tych ludzi, co chodzili na protesty. Sam się dopiero na protestach dowiedziałem, kim jest ta cała Lempart. To było serio tak oddolne, jak tylko może być. Ludzie byli po prostu tak w-------i, że szukali gdzie będą protesty i tam dołączali. Strajk kobiet był po prostu w tamtym momencie najlepiej zorganizowany, bo
  • Odpowiedz
Rząd PO doprowadził do deflacji w tym kraju, a więc relanego wzrostu siły nabywczej pieniądza. Jaki był wtedy kurs złotego, ile kosztowały rzeczy z importu: elektronika, ciuchy.

@Tymajster: XDDDD
pokazesz zestawienie wskaznikow inflacji w europie z tamtych lat?
aaa no tak nie pokazesz bo nie pasuje pod teze xD
  • Odpowiedz
dożywotni h*j mu w dupę za neutralność światopoglądową, brak liberalizacji prawa aborcyjnego, za lizanie rowa kościołowi i brak depenalizacji zielska

@gardzenarodowcami: za to akurat szacun
  • Odpowiedz
o to macie protest przeciwko inflacji

ale jemu przynajmniej chce się coś robić

@gardzenarodowcami: partia tuska glosuje za poparciem kredyt 2% co wiecej proponuje kredyt 0%, a jednoczesnie chce walczyc z inflacja i organizuje protest? niezly fikolek w wykonaniu tuska. co gorsze ludzie to lykaja. nie ma ratunku dla tego narodu.
  • Odpowiedz
Skoro Tusk mówił również o owym kredycie oraz poparł ową ustawę - możesz no pokazać gdzie są jego wyliczenia odnośnie wpływu owego kredytu na budżet? Jestem pewien że dokładnie je przeanalizowałeś ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

@gardzenarodowcami: musiałeś przegapić moją uprzejmą prośbę więc zawołam ponownie. W bonusie - dlaczego partyjni koledzy Tuska zaoferowali kredyt 0% i o ile lepiej wpłynie to na gospodarkę niż 2%?
  • Odpowiedz
Rząd PO doprowadził do deflacji w tym kraju,

@Tymajster: Tak bo to rząd PO doprowadził do gwałtownej przeceny surowców naturalnych na rynkach światowych, z ropą na czele. Powiedz mi , jakie to konkretne działania rządu doprowadziły do tej deflacji? "Tymczasowe" podwyższenie VATu?

Prawactwo, kiedy widzi marsz przeciwko inflacji: XDDDDDDD. Głupota lewaczków nie zna granic

Czy poszedłbyś na marsz w obronie demokracji organizowany przez PIS?
  • Odpowiedz