Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +180
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
rales +771
ZAPLUSUJ TEN WPIS, A ZAWOŁAM CIĘ ZA 7 LAT
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
źródło: Screenshot(16)
Pobierz

Nudniejsze, bardziej npcowe, nieinnowacyjne czyli po prostu miałkie i normickie
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora
źródło: 1DB03186-45D3-4B05-8824-9F31669349F1
Pobierzinternet w ktorym kazdy chcial miec wlasne mocne zdanie zamienil sie w kurnik w ktorym kury robia kokoko i to im odpowiada
a wykopki to juz wogle XD jak wykopek kogos obraza to znaczy ze zazdrosci i
Obserwując karierę takich sistars czy peji tez wówczas człowiek myślał, ze nie ma opcji ze będzie coś nowego świeżego itp
Mordko czas leci to i banery reklamowe się zmieniają
@delfin000987: niedlugo? juz dawno poszedl xD
@delfin000987: jak cię to przyjacielu martwi to pomyśl, że są tacy (jak ja), którzy nawet nie wiedzą, kim są ci ludzie (Szkolną kojarzę, ale Konon jest też postacią z mojej ery).
~2000r gdzie panowała kulturka na forach i ogólnie szerzona była idea netykiety - to już przepadło bezpowrotnie
Kolejny etap gdzie każdy wychodził z założenia że nic nie wie i wykorzystywał właśnie takie fora na zasadzie pogłębiania wiedzy też przepadł. Teraz każdy jest najmądrzejszy, bo przeczytał jakiś nagłówek a nawet nie ma pojęcia o temacie. I
Maxior, śmieszne telefony (Hymel Jadwiga, Pieniądze za las) - ja mogę podać taki przykład "ery" która minęła