Wpis z mikrobloga

@Poldek0000: trochę jest to pokłosie prawa lokatorskiego no i generalnie dostępnych tanich kredytów. Wynajem za 1000€? Wymagania z kosmosu, stała umowa, zaświadczenia, zarobki przynajmniej 2,5-3x wysokość czynszu, kaucja nieraz w wysokości czynszu za 2-3 miesiące xD Kredyt? Proszę bardzo, dochody z ostatnich lat i tyle.

Dużo składników, ale naprawdę łatwiej jest kupić niż wynająć :)
@yhbgrobdoivbvwamsv: ale naiwne myślenie. Zrób sobie reset i wyobraź sobie sytuację lub nawet nie wyobrażaj bo właśnie w niej jesteśmy, adoptuj się: miałeś kredyt 2000 najem 2000, rok 2020, inflacje #!$%@?ło, kredyt 4.000, najem 2.500. z najmem możesz jeszcze zejść biorąc gorszy standard lub jakieś rubieże. I kto był zapobiegawczy, bank który ochronił swój kapitał przed brakiem ściągalności, czy wykopek mający pretensje do świata że życie kosztuje?
@yhbgrobdoivbvwamsv: ja właśnie się dowiedziałem ze spłacam 2 razy większy kredyt niż mam oficjalnie zdolność ( ͡° ͜ʖ ͡°) mało tego, ten kredyt to nie jest jedyny kredyt który spłacam łącznie miesięcznie moje kredyty to 6k a wg banku teraz, jak bym miał ratę hipoteki 2,5k to bym się obsral :) #!$%@? co
podobnie banki oceniaja, ze kogos nie stac na 2k kredytu, ale na 2.5k wynajmu juz tak xD

@yhbgrobdoivbvwamsv: Właśnie przedstawiasz tu koronny argument czemu banki muszą chronić ludzi bez wiedzy ekonomicznej przed ich głupimi decyzjami.
Słyszałeś o czymś takim jak zmienna stopa procentowa?
Wiesz, że kredyt hipoteczny to zobowiązanie na lata na spłate kilkuset tysięcy a wynajem to miesięczny koszt z jakimś, małym zabezpieczeniem który zawsze możesz ty lub wynajmujący zerwac?
@TompsonzPolski @m0rgi @pomidorowymichal1: o #!$%@?, ale sie zesraliscie o komentarz do mema xD zrobcie podobna analize do tesktu z mema dlaczego nieprawdziwe jest twierdzenie o mozliwosci zakupu auta elektrycznego xD
Wielcy powazni inwestorzy xD

miałeś kredyt 2000 najem 2000, rok 2020, inflacje #!$%@?ło, kredyt 4.000, najem 2.500. z najmem możesz jeszcze zejść biorąc gorszy standard lub jakieś rubieże.

@TompsonzPolski: o prosze, zalozenia z dupy xD a czemui nie rata kredytu