Wpis z mikrobloga

GKS Tychy oficjalnie spadł dziś do II ligi.
To też jest ewenement, zbudowano w Tychach taki duży, ładny stadion (pojemność 15 300) i nie dość, że tyle lat ten klub tkwił w pierwszoligowej przeciętności i nigdy do Ekstraklasy nie awansował, to jeszcze finalnie z tej pierwszej ligi zleciał...
#mecz #pierwszaligastylzycia #tychy
Lolenson1888 - GKS Tychy oficjalnie spadł dziś do II ligi.
To też jest ewenement, zbu...

źródło: 1200

Pobierz
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lolenson1888: warto wspomnieć, że na tym stadionie nigdy nie było kompletu. Rekord to chyba 11.5k w 2016 roku na meczu z GieKSą (tą prawdziwą). I nigdy kompletu nie będzie, bo nie wiem, co musiałoby się stać, żeby tam się pojawili kibice. Szkoda publicznych pieniędzy.
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: Nie wiem co poszło nie tak, bo bardzo dobrym sezonie w 2020/2021. O włos nie zajęli 2 miejsca a w barażach odpadli po karnych. Zamiast kontynuować to w następnym sezonie i potem albo środek albo nisko. Jeszcze sezon temu walczyli o baraże ale nie pykło
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: mieszkam w Tychach od dziecka. W samym 2026 byłem już na 4 dużych europejskich stadionach ale w Tychach na meczu jeszcze nie byłem :D ps. Ale miałem wesele w restauracji na stadionie.
  • Odpowiedz
@camelinthejungle: @Lolenson1888 Dokładnie w Tychach wystarczyłby stadion max 7-8 tysięcy, nie większy. Dlaczego? No oprócz sprawdzenia średniej frekwencji z 10 lat gdzie można taki wniosek wyciągnąć, to wystarczy skojarzyć że Tychy to miasto sypialnia na Śląsku a więc spora część mieszkańców to kibice innych śląskich klubów i sam GKS nie ma praktycznie fan clubów w innych miastach. Nie ma po prostu skąd czerpać tych ludzi.
  • Odpowiedz