Wpis z mikrobloga

62 052 + 13 + 74 + 4 + 2 = 62 145

Wiatr nie zachęcał do jazdy w otwartym terenie, więc postanowiłem pokręcić się trochę po Warszawie za kwadracikami. Odwiedzić stare śmieci i ursynowskie blokowiska z wielkiej płyty, gdzie się biegało za dzieciaka. Najpierw objechałem Służew. Nie ma już dziadków, żeby wpaść na herbatkę, jak kiedyś wracając z ogólniaka. Trochę smutłem. Smródka dalej leniwie oddziela Mokotów od Ursynowa. Po forcie Służew został tylko odpicowany budynek z lokalami i obok nowe osiedle. Podstawówka odnowiona. Boisko to już nie wydeptana trawa z dwoma bramkami i żużlową bieżnią. Nie ma już sadów, łąk, pól i saneczkowej górki. Za to jest więcej bloków. Stary plac zabaw ogarnięty, ale pusty. W sumie pogoda nie zachęcała dzisiaj. W starym mieszkanku ktoś się urządził. Co blok to jakiś kumpel się przypominał. Jak w memie. Widzimy się jutro na dworze, a jutro już nie nadeszło. Zniknęł hipermarket HIT, późniejsze Tesco. W zamian kolejne osiedle w budowie. Bloki już pod samym lasem (°° dąb Mieszko ogrodzony, została już sama skorupa. Multikino na Imielinie zamykają. Wszystkie premiery LOTR tam zaliczyłem. I South Park xD Monte Kazuro stoi jak stało i góruje nad Ursynowem. Wszystko jakieś takie mniejsze się wydawało. Robię się stary i zamulam ( ͡° ʖ̯ ͡°) na koniec wpadłem do brata z whiskaczem, bo miał urodziny niedawno, a potem pyk do centrum na ciapong do domu.

#rowerowyrownik #ruszmirko #gravel

Skrypt | Statystyki
StulejmanWielki - 62 052 + 13 + 74 + 4 + 2 = 62 145

Wiatr nie zachęcał do jazdy w ot...

źródło: IMG_20230312_135347504_HDR~2

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

orcie Służew

@StulejmanWielki: A ile masz lat? Pewnie dziecko lat 80tych, o swoim mieście też bym mogła tak napisać - wszędzie bloki i nawet lata 90 już wyburzają, te ostatnie 20 lat po prostu zniknęły, tj. minęły przygnębiająco szybko, świat prawie bez netu, smartfonów, z dziadkami, bez "influencerów" itp. ...
  • Odpowiedz
  • 1
@vince87 lakier fakt ujowy, mój jeszcze w mat, więc kaszana do kwadratu, ale to
nie jest rower do oglądania ¯_(ツ)_/¯ obręcze dt500 to chyba nawet do 120kg wagi łącznej z rowerem. Pancerne są. Trzeba przyznać. Ujebów zaliczyłem sporo. Rozcentrował mi się tył dopiero, jak mnie samochód zahaczył ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale zmieniłem jakiś czas temu koła od dandyhorse i jestem jeszcze bardziej zadowolony. Ogólnie spoczko rower.
  • Odpowiedz