Aktywne Wpisy

ThinAspireWine +235
Sie dowiedziałem, ze jakis temu zmarl ojciec, ktory mnie porzucil jak mialem okolo 2 lata.
Cale zycie unikal placenia alimentow, a jak komornik mu siadl na wyplate to rzucil prace zebym nic nie mogl dostawac.
Oprocz tego - zero kontaktu, nie wazne czy urodziny, swieta czy cokolwiek innego.
Cieszyc sie z jego smierci nie ciesze, bo mi wszystko jedno, ale mam pewien rodzaj, chyba ulgi, ze na swiecie jest jednego zlego czlowieka
Cale zycie unikal placenia alimentow, a jak komornik mu siadl na wyplate to rzucil prace zebym nic nie mogl dostawac.
Oprocz tego - zero kontaktu, nie wazne czy urodziny, swieta czy cokolwiek innego.
Cieszyc sie z jego smierci nie ciesze, bo mi wszystko jedno, ale mam pewien rodzaj, chyba ulgi, ze na swiecie jest jednego zlego czlowieka

Wujek_McKwacz +34
#gielda NIE JEST TO MOJ WPIS. Znalazłem na grupie na FB, może też komuś rzuciło się w oczy. Bardziej zależy mi na dyskusji, jak zabezpieczyć się przed tego typu sytuacjami.
A o to on:
Witam szanownych inwestorów. Piszę tego posta dla wszystkich, którzy korzystają z platformy XTB. To będzie przestroga i trochę rantu. Pragnę zwrócić waszą uwagę na potencjalne rzeczy, które możecie zrobić aby lepiej chronić swoje fundusze i nie popełnić moich
A o to on:
Witam szanownych inwestorów. Piszę tego posta dla wszystkich, którzy korzystają z platformy XTB. To będzie przestroga i trochę rantu. Pragnę zwrócić waszą uwagę na potencjalne rzeczy, które możecie zrobić aby lepiej chronić swoje fundusze i nie popełnić moich

Czy płyty parterowe są odlane z mocniejszej mieszanki niż pozostałe czy wszystkie robili na ten sam parametr?
W którym mieszkaniu teoretycznie najszybciej pojawią się napreżenia i pęknięcia a w którym najwolniej?
#budownictwo #fizyka #nieruchomosci
źródło: 0963c1136236013.61f5f81a5a68e
Pobierz@Pan_krecik: ani nawet w googla wpisać. Któryś geniusz powyżej zapytał swojego cyfrowego kolegi, to się dowiedział, że u góry cienij a u dołu grubij.
@Pan_krecik:
jak próbuję w ręku zgnieść pręt stalowy to jakoś wytrzymuje, to jakoś przesadzasz z tą zerową wytrzymałością na ściskanie, może poprostu konstruowanie bloków mieszkalnych ze stali nie jest specjalnie ekonomiczne?
No chyba, że to był bajtowy wpis, ale na taki niestety w ogóle
1. Nie ma czegoś takiego jak żelbeton
2. Stal ma lepszą wytrzymałość na ściskanie od betonu. Nieraz używa się prętów w miejscach ściskanych.
a to nie jest tak, że architekt programowo wylicza obciążenie i szacuje grubość stropów w odniesieniu do ilości betonu i ilości oraz grubości zbrojenia czyli drutów włożonych w strop?
Ale cię dupką zapiekła.. Innymi słowy w sposób szczególny poczułeś się dotknięty...
Ciekawe dlaczego (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
I dostał najbardziej merytoryczną odp że wszystkich tutaj zamieszczonych.
@Pan_krecik: Ok, boomer
xD OK
Jeżeli OP nie ma nic wspólnego z budownictwem to nie
to wbij gwoździa w deskę i postaw na nim kilka betonowych pustaków.
Zobaczysz co się ugnie... gwóźdź czy