Aktywne Wpisy
LuckiesFlow +415
Może ktoś widział? Niestety…
Skradziono mi Alfę Romeo Giulia nr EL6KU63
Każdego kto ma jakieś informacje proszę o kontakt.
#wykopefekt #motoryzacja #samochody
Skradziono mi Alfę Romeo Giulia nr EL6KU63
Każdego kto ma jakieś informacje proszę o kontakt.
#wykopefekt #motoryzacja #samochody
JamesJoyce +13
#it #programowanie #programista15k #pracait
Czołem Mirki,
Zauważyłem ostatnio ciekawy i nieco dziwny trend. Na różnych grupach na Facebooku, Discordach i Twitterze, gdy pojawia się artykuł o tym, że AI może zastąpić jakąś grupę zawodową, na przykład artystów czy tłumaczy, w komentarzach dominują oburzenie i wyrazy współczucia. Jednak, gdy mowa o programistach, reakcje są zupełnie inne. Wiele osób wręcz cieszy się na myśl, że programiści mogą stracić pracę przez AI. Przykład załączony, ale jest ich mnóstwo.
Zastanawiam
Czołem Mirki,
Zauważyłem ostatnio ciekawy i nieco dziwny trend. Na różnych grupach na Facebooku, Discordach i Twitterze, gdy pojawia się artykuł o tym, że AI może zastąpić jakąś grupę zawodową, na przykład artystów czy tłumaczy, w komentarzach dominują oburzenie i wyrazy współczucia. Jednak, gdy mowa o programistach, reakcje są zupełnie inne. Wiele osób wręcz cieszy się na myśl, że programiści mogą stracić pracę przez AI. Przykład załączony, ale jest ich mnóstwo.
Zastanawiam
#gotowanie
Mirki, taki ryżowar warto kupić? Czy kupię i będzie stał?
Ryż jem kilka razy w tygodniu, ale taki gotowany w woreczkach.
PS. ta sama zasada przy kaszach wszelkich wiec ich tez nie musisz kupowac w woreczkach.
A przy okazji gotowania w garnku to wystarczy, że będziesz gotował przez 10 min. Później wyłączasz gaz, zamieszasz i przykrywasz pokrywką i zostawiasz na kolejne 10 min i sam dojdzie.
A ryże Royal Tiger czy Royal Dancer to już w ogóle inny świat. Znajomy Wietnamczyk
Jak zostało wspomniane, da się ugotować ryż normalnie w garnku, ale przy ryżowarze nie musisz stać, pilnować, kontrolować temperatury, sprawdzać czy nie kipi, patrzeć czy woda się nie wygotowała, irtd.
Wsypujesz ryż, wlewasz wodę, a maszyna odwala całą robotę.
Tylko ryż musisz mieć dobry, bo kiepski ryż zawsze będzie kiepski, choćbyś nie wiem w czym
@DeutscheGesetze: tu bardziej chodzi o rodzaj ryżu który jesz, tak jak @Leel00 pisze. W granku też można go odpowiednio ugotować.
Płuczę 4, 5 razy pod zimną wodą, zalewam zimną wodą metodą "na palec", doprowadzam do wrzenia + 2 minuty caly czas mieszając, po tym czasie przykrywam garnek, ściągam calkowicie z ognia i po 15 minutach jest ideolo, ryzowar nie potrzebny :)
@DeutscheGesetze:
Wystarczy kupić taki w worku 1kg, myć i gotować normalnie w garnku (z małą ilością wody) i żaden ryżowar niepotrzebny.
@DeutscheGesetze Ja też miałem obawy, że to bedzie kolejny kuchenny elektrosmiec, ale okazało się inaczej. Zdecydowanie czuć różnicę w jakości ryżu i zawsze wychodzi taki sam przy zachowaniu proporcji ryż/woda. Oczywiście
Tak informacyjnie to jakimś alternatywnym półśrodkiem jest parowar, większy ale na raz oprócz ryżu możesz robić warzywa i mięso.
Nie ma opcji utrzymywania ciepła i niestety czas robienia ryżu długi bo ponad pół godziny, szczególnie jak robisz razem z mrożonymi warzywami. Nie możesz solić w maszynie, musisz po przygotowaniu. Ale ryż wychodzi z niego super.