Wpis z mikrobloga

Wstawiam jeszcze raz swój wpis, bo @michkoPLX nie wytrzymał krytyki i go usunął.

Mentzen jest mentalnie na poziomie ruskiej onucy.
Świat się nieustannie zmienia, a Mentzen chce być ostoją starych wartości, więc będzie używał konserwatywnych zasad nieadekwatnie do stale zmieniającego się otoczenia. Jak kacap parłby taktycznie i strategicznie starymi zasadami na to, co nowe.
Mentzen jest przeżarty zacofaniem, zabobonami i moralnym nieuctwem.
Mentzen krytykuje alkoholizm, a sam produkuje i propaguje wyroby alkoholowe ze swoich browarów - to hipokryta, moralny bankrut i mentalny kacap.

#ukraina #polityka #neuropa #4konserwy #konfederacja #gruparatowaniapoziomu
Pobierz
źródło: b669afc1885f0509580de2af64e14c6d1ee6481387fe386f7cee33d174732a26
  • 31
Ale się popłakałeś, bo uraził cię wpis losowego ziomka z wykopu

@michkoPLX: Wskaż w którym miejscu uraził mnie jakiś wpis. Sam zostałeś urażony, że aż mój wpis usunąłeś :]
Jedynie co mnie mogło urazić, to cenzura (u niby wolnościowca!) słusznej krytyki - dlatego swój wpis zamieściłem ponownie, skoro "wolnościowy" cenzor (jak u kacapów) go usunął :]
@michkoPLX:

MÓJ wpis to decyduję co usuwam a co zostawiam. Ciebie to boli lewaku że istnieje coś takiego jak wolność ale spoko, przyzwyczialem sie do lewackich zachowan dawno

Czyli wolność słowa jest wtedy, kiedy usuwasz CUDZY wpis, choć w swoim wątku? O taką wolność walczycie :]
Typowy kacapski zamordyzm konserwatystów - jak w Rosji, gdy się coś nie zgadza z przekazem partii :D
Świat się nieustannie zmienia, a Mentzen chce być ostoją starych wartości, więc będzie używał konserwatywnych zasad nieadekwatnie do stale zmieniającego się otoczenia. Jak kacap parłby taktycznie i strategicznie starymi zasadami na to, co nowe.

@976497: Definicją konserwatyzmu jest podtrzymywanie starych wartości i zasad, właśnie po to, żeby te zmiany powstrzymać lub spowolnić. Nie wiem jak ty sobie wyobrażasz "adekwatne używanie konserwatywnych zasad" do postępowego otoczenia.

Ty nie masz problemu z Mentzenem,
@michkoPLX:

No jak dla ciebie posiadanie własnego browaru to propagowanie alkoholizmu

Do tego czytasz wybiórczo i nawet masz problemy, jak ktoś upośledzony, z rozumieniem choćby tego, kto w wątku o tym pisze. To ja podkreślałem, że chodzi o propagowanie wyrobów alkoholowych.
Piwo zawierające alkohol również prowadzi do alkoholizmu i liczy się jako spożycie alkoholu.
https://stopuzaleznieniom.pl/artykuly/fakty-o-alkoholu/nie-istnieje-bezpieczna-dawka-alkoholu-nowe-wyniki-badan/
Mentzena można określić pejoratywnym określeniem dealera, które kojarzy się z innymi używkami. To on ten rynek
Jesteś postępowcem, dla ciebie wszystko co nowe i inne jest dobre, a wszystko co stare jest złe, zacofane, zabobony itd.

@ibilon: Oczywiście, że nie, bo sam korzystam ze starych zasad i wartości, ale nie trzymam się ich uparcie, tylko dostosowuję różne zasady (i nowe i stare) do okoliczności (stanu aktualnej wiedzy).
@aegispolis:

Nie mylić z po prostu chrześcijańskimi, jak współczucie, pomoc bliźniemu, dobroć i takie tam

To nie są chrześcijańskie wartości. Te wartości istniały jeszcze przed chrześcijaństwem, bo ludzie z tych wartości już od dawna korzystali i dzięki którym ludzie żyli przed chrześcijaństwem i wciąż żyją również w pozachrześcijańskich wspólnotach.
Nie istnieją typowo chrześcijańskie wartości, tym bardziej, że to chrześcijaństwo bierze wartości od innych.
Ponad to chrześcijanie często sami żyją wbrew tym
To nie są chrześcijańskie wartości. Te wartości istniały jeszcze przed chrześcijaństwem

@976497: No co ty nie powiesz. Ale dalej są chrześcijańskie w rozumieniu takim, że chrześcijaństwo zakłada je w swojej doktrynie. No, przynajmniej w teorii, lubią tak mówić.
@Leszcz_Bagienny:

Moralne zasady są niezmienne od setek lat.

To nie jest prawda. To, co jest moralne różni się w zależności od kultury i od czasów. W krajach arabskich (współcześnie) niemoralne jest choćby odsłanianie kostek lub włosów. W Polsce też wiele spraw było moralnie nagannych, a dziś stało się normą.

Czemu reagujesz pianą w pysku na post krytykujący ruski mir? XD

Tak, reaguję pianą po szorowaniu brudnego kibla wylaną na twoim pysku,
chrześcijaństwo zakłada je w swojej doktrynie

@aegispolis: Chrześcijaństwo wszystko zakłada w swojej doktrynie, bo jest oparte na pismach wewnętrznie sprzecznych - tak to jest właśnie skonstruowane, żeby można było mącić wszystko dowolnie. Chrześcijaństwo nawet usprawiedliwia morderstwa, bo czym przecież jest polecenie od Boga dla Abrahama lub śmierć Jezusa, jak nie mordowaniem, na które znalazły się usprawiedliwienia, a cel uświęcił środki?
Chrześcijaństwo można dopasowywać do własnych potrzeb - Rosjanie to też przecież
Chrześcijaństwo można dopasowywać do własnych potrzeb - Rosjanie to też przecież odłam chrześcijaństwa.

@976497: No właśnie o to mi chodzi, mieszasz pojęciami ot tak, by się do czegoś przyczepić ciul wie po co. A Rosjanie to nie odłam chrześcijaństwa, a narodowość.
@aegispolis: Rosjanie w znaczeniu rosyjscy wyznawcy prawosławia (który w dodatku broni konserwatywnych wartości, jak Mentzen) - może potrzebujesz większej precyzji, ale to skrót myślowy.
A czepiam się, bo mogę. Mnie też można się czepiać i też często nie mam racji i czepiać się trzeba, by wyprowadzać z błędów innych i siebie.