Wpis z mikrobloga

@wcfilmowe: Nie wyciągaj z kontekstu, stadion piłkarski był odpowiedzią na to, że Mirek stwierdził, że nie jest to miejsce służące do atencji poprzez instagrama, stadion piłkarski też do tego docelowo nie służy, a podkreśliłem później drażliwe znaczenie symboliki tego pomnika.

Możesz tylko zgadywać jej zamiar, a nawet jeśli wykorzystała to do tego aby zrobić zdjęcie na którym ładnie się prezentuje, to co z tego? W czym tkwi problem? Było to
  • Odpowiedz
@wcfilmowe: Widziałem "Yolocaust", ale zdjęcia tam się pojawiające były o wiele bardziej naruszające powagę miejsca, aniżeli zdjęcie na jego tle, ale nie widziałem wszystkich. Na samym końcu to opinia tego gościa, moim zdaniem w takich zdjęciach jak zrobiła sobie ta dziewczyna, nie ma nic naruszającego "świętości" tego pomnika, nie znieważa jego przeznaczenia.
Dla mnie w pierwszej kolejności to instalacja artystyczna i atrakcja, to co upamiętnia też jest ważne, ale ja
  • Odpowiedz
@DEJW88: ale po co dalej robisz fikołki? Powtarzam, twoje zdanie nie ma tutaj żadnego znaczenia oprócz nieudolnych prób tłumaczenia jakiejś influencerki. Ludzie, których ten pomnik rzeczywiście dotyczy uważają inaczej. Dla ciebie ten pomnik może być wróżką zębuszką, nikogo nie interesuje twoje odklejenie i osobisty pogląd. Powstał w celu upamiętnienia ofiar holokaustu, koniec kropka. Dowolność w interpretacji, na którą się powołujesz odnosi się do samej formy instalacji, a nie jej intencji,
  • Odpowiedz
@wcfilmowe: Nie zmieniłem zdania, tylko wiem że się nie przebije że swoim i podkreślam, że ludzie mają prawo do swojej opinii. I nie zamierzam się sprzeczać w nieskończoność, bo nie interesuje mnie to na tyle.

To że intencją jest upamiętnienie jest jasne, ale nie ma to miejsce określonych reguł i nie jest tylko symbolem, ale jest też formą jego wyrażenia i to ta forma może być dla ludzi bardziej istotna
  • Odpowiedz
@j3th: Wyraźnie jest napisane, że zdjęcia są akceptowalne, chyba że ktoś przyjmuje pozę w kierunku zbyt "krzykliwym", a wtedy pracownicy mogą taką osobę napomnieć.

I tutaj jest duże pole do interpretacji, bo to co jest zaliczane jako "krzykliwe" nie jest sprecyzowane, jednak widnieje informacja, że pracownicy w takich wypadkach upominają. Jednak patrząc na to ile zdjęć spływa z tego miejsca, które nie różnią się za bardzo od tego tej dziewczyny,
D.....8 - @j3th: Wyraźnie jest napisane, że zdjęcia są akceptowalne, chyba że ktoś pr...

źródło: pomnik

Pobierz
  • Odpowiedz