Wpis z mikrobloga

To nie żaden chleb, tylko kupa posklejanych ziaren.

Już prędzej babkę albo drożdżówkę bez cukru można byłoby nazwać chlebem niż to g…


@paliwoda: dlatego jest lepszy niż chleb, po cholerę mi bezwartościowa mąka skoro mogę mieć z pełnych witamin i minerałów ziaren
@Leel00: Chleb ze słoika przed otwarciem podgrzałam w piekarniku nagrzanym do 90-100°C przez około 30 minut, można to zrobić też w inny sposób np. mikrofala lub metoda wodna (tradycyjna)
Chleb żytni pełnoziarnisty pokroiłam w cienkie kromki (maksymalnie 5 mm grubości) chleb zachował zapach, smak i był pyszny. Dla kogo taki chleb? idealny do zastosowań wojskowych, prepperskich, żeglarskich lub podróżniczych.

Przepis, którego tu użyłem, jest niemieckim przepisem z II wojny