bartoneczek
#programowanie #kdevelop #gdb #cpp

Miał ktoś z Was problem z debugowaniem w KDevelop? Wszystko IMO ustawione jest poprawnie, odpalam tryb debugowania i nie zatrzymuje mi się na breakpointach. GDB uruchomiłem z palca w konsoli i śmiga aż miło, więc to nie kwestia GDB. Kompiluję za pmocą CMake który domyślnie kompiluje do Debug więc w makefile nawet nie zaglądałem bo chyba nie ma sensu...
1
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
Paczek_w_masle
@bartoneczek: daj znać czy ogarnąłeś. Nigdy nie udało mi się tego ustawić.
0
bartoneczek
@Paczek_w_masle: w innym projekcie (na innym komputerze i innym systemie) gdzie mam własny makefile, GDB działa bez problemu. :( I to działa kozacko więc tutaj też muszę to mieć.
0
f.....r
f.....r
@bartoneczek: @Paczek_w_masle: Polecam Nemiver jako front-end dla gdb...
0
bartoneczek
@firencombomaster: @Paczek_w_masle: to ja może zadam inne pytanie - jak zmusić KDevelop żeby przy build nie korzystał z Cmake, tylko z mojego ręcznie zrobionego makefile?
0
bartoneczek
ok, już wiem że się nie da. :D Czyli wracamy do punktu wyjścia. ;))
0
bartoneczek
@Paczek_w_masle: pozbyłem się (trochę na około) CMake, ale to nic nie dało. Po prostu ta wersja GDB nie współpracuje z KDevelop i nic się z tym chyba nie zrobi. Nawet google nie zna odpowiedzi.
0
bartoneczek
@Paczek_w_masle: sorry za spam, ostatni post. Jednak dałem radę. :D Bez cmake, skompilowalem na nowo z flagami -g i działa. ;)
0