Wpis z mikrobloga

@KotBojowy: nie, nie zmienia. Zwykłe romantyzowanie starzenia i wiarę w różne idee fixe. Za 10 lat znajdziesz sobie nową ideologię i będzie gadał, że o jaki ja kiedyś młodszy byłem głupszy, a tak naprawdę dalej będziesz głupi tylko zmienisz wiarę.
  • Odpowiedz
Fałszyfwi przyjaciele, puste relacje czy puste związki.

@Van-der-Ledre: fajnie, że wytykasz tym złym n0rmikom pustość tworzonych przez nich relacji czy to, że są fałszywi....

Ale sam zacząłeś swój wysryw
  • Odpowiedz
@Van-der-Ledre:
To po co siedzisz na wykopie wśród ludzi, i prowadzisz z wykopkami jakieś dyskusje? To też piszą ludzie.
Chyba, ze uważasz, że wykopki to elita nadludzi:p
  • Odpowiedz
widzę, że jednak ten portal idzie w kierunku ludzi delikatnie mówiąc totalnie odklejonych od społeczeństwa,

@skud: przecież tag przegryw był w topce od lat
  • Odpowiedz
@Van-der-Ledre: Rozumiem postawę OP w jakimś aspekcie jeśli jest szczera i konsekwentna nawet ją szanuje - ale jest to postawa idealistyczna i niepraktyczna, charakterystyczna dla człowieka idei i konceptu a nie "człowieka czynu".

OP zakłada, że większość społeczeństwa tej sztuczności i miałkości nie widz, a on mądry to wie i rozumie.

W moim rozeznaniu dużo osób to rozumie, dlatego nie żyje idealistycznie a praktycznie - na dłuższą metę lepiej mieć
  • Odpowiedz
@Kapitalista777: Sam sobie dopisałeś, że się płaszczy, a nawet jakby się płaszczył to nie jest to nieścisłość. Rozumiem, że jakby Ci zbir podstawił nóż pod gardło to byś mu gadał, że jest śmieciem i nie dasz mu portfela tak? Ale się w-------m na ilość żab stawowych lajkujących twojego strawmana
  • Odpowiedz
. U nich wszystko jest zaburzeniem co nie jest według nich normą,

@HolzstockG: no bo znaczna część ludzi jest akurat zaburzona xD dużo jest chorób psychicznych to ciężko jakiejś nie mieć
  • Odpowiedz
Psychiatrzy przy takich opisach zazwyczaj stwierdzają zaburzenie schizotypowe, ale mi sie wydaje że to realne postrzeganie rzeczywistości a nie zaburzenia.

typie realne postrzeganie rzeczywistości to może być np dostrzeganie braku obiektywnego sensu w czymkolwiek a nie twoje (zaburzone) potrzeby społeczne i relacje xd

@Kuba04:
  • Odpowiedz
  • 0
@Van-der-Ledre
stawiasz siebie nad innymi, żeby samemu przed sobą przypudrować swoją niską samoocenę. To nie społeczeństwo jest toksyczne i fałszywe, takie jest tylko w twojej głowie i ponownie wychodzisz z tego założenia żeby przykryć swoją aspołeczność i ułomność w kontaktach z ludźmi. To tylko moja opinia.
  • Odpowiedz