Aktywne Wpisy
zbyszko17 +179
Zapraszam do pisania swoich propozycji "na chlopski rozum" na temat zwalczenia powodzi na śląsku. Zaczne od mojej, skoro na Wiśle jest rekordowy niski poziom wody to może przekierujemy rzekę tak aby plynela do Wisły? #powodz
aegypius +240
Czy ten naród już totalnie zdziczał i pozbył się jakichkolwiek przejawów człowieczeństwa i rozumu?
Pamiętam 1997 i powódź (jako obserwator, nie uczestnik):
- ludzie brali sprawy w swoje ręce, bo rząd był jak dziecko we mgle
- wędkarze przyjeźdżali ze swoimi łódkami
- właściciele składów budowlanych dawali piasek
Pamiętam 1997 i powódź (jako obserwator, nie uczestnik):
- ludzie brali sprawy w swoje ręce, bo rząd był jak dziecko we mgle
- wędkarze przyjeźdżali ze swoimi łódkami
- właściciele składów budowlanych dawali piasek
W innym wypadku, giń.
Komentarz usunięty przez moderatora
Jedno woleć, albo rzeczywiście tyrasz i masz albo lecisz w chu..a całe życie na oparach.
Ostatecznie pamiętaj, że jednak większość społeczeństwa będzie zawsze oscylować niewiele powyżej najniższej krajowej i nic tego nie zmieni, bo ostatecznie na kilkudziesięciu szeregowych przypada jeden manager, programista czy inne takie.
A jednak potrzebujemy, żeby większość społeczeństwa posiadała dzieci, a skoro nie stać ich na więcej niż kawalerkę to ciężko o dzieci. Z samochodem podobnie chociaż tutaj niekoniecznie
Związek w którym się dusisz
Dom w którym umierasz
Meble które dobrze znasz"
https://youtu.be/c0SZ9ldpSDk
w tym kraju jedyna rada to zostan programista albo wyjedz. tak nie zbudujemy bogatego spoleczenstwa.
a wielu programistom sie podoba taki stan rzeczy bo oni pracujac zdalnie i zarabiajac tyle co kasjer w USA sa w polsce krolami zycia. wazniejsze ze zarabiaja wiecej niz somsiad w polsce
@gharman: no ale to ich wina że to tak wygląda? xD wiedzą w jakim żyją kraju i próbują sobie poradzić zamiast płakać jacy to nie są pokrzywdzeni, no #!$%@? rzeczywiście postawa godna potępienia xD może mają zarabiać mniej żeby sąsiadowi i tobie nie było przykro?
Nie są w żaden sposób uprawnieni do gnojenia osób które wybrały inną ścieżkę kariery i np jebią za małe pieniądze w ratownictwie czy innym PKP.
widać typowy przygłup, wyborca konfederacji utrzymywany przez rodziców xD
wykształciłem się(logistyka), mam doświadczenie, a nie stać mnie na wynajem kawalerki + gówniane auto i jako takie życie mimo zarabiania średniej krajowej.
pół pensji idzie na samą chatę...
@gharman:
Google mówi że kasier w USA zarabia 20-33k usd rocznie, po przeliczeniu na pln to jest 7-11k pln miesięcznie.
Jest niemało zawodów w Polsce które tyle płacą i to przy dużo niższych kosztach życia. W 2023 programista w Polsce zarabia dużo więcej.
Nie doceniasz rozwarstwienia jakie jest w USA.
Tam różnica pomiędzy zarobkami kasiera a zarobkami programisty jest
A i tak, co mi mózg r---------a, mam lepiej niż większość społeczeństwa.
@Docent_Jan_Mula: daleko mi do programisty, prędzej do złodzieja prywaciaza, ale jak ktoś nie chce wziąć życia w swoje ręce, to g---o będzie miał. Siedzenie w tej samej robocie, narzekanie na swoje życie nic nie zmieni.