Aktywne Wpisy

Bunch +1
Ale co to za p---------e, że "że względu na Twoje ograniczenia sprzętowe" nie mam aktualizacji do Windows 11? Ja mam akurat bardzo dobry komputer. Więc do to za g---o-informacja pewnie wyświetlana każdemu? #microsoft #informatyka #windows #komputery
źródło: temp_file2428619352395669168
Pobierz
renegatt +3
Szukam ekipy na trzydniową głodówkę – ktoś chętny? 💧
Cześć Mirki i Mirabelki,
chcę zrobić 3-dniową głodówkę (72h) – tylko woda, ewentualnie sól/potas/magnez jak będzie trzeba. Kilka razy w życiu robiłem już dwudniowe głodówki ale Chciałbym pójść o krok dalej.
Szukam ekipy, która chciałaby przejść przez to razem – dla zdrowia, resetu organizmu, testu silnej woli albo po prostu ciekawości.
✅
Cześć Mirki i Mirabelki,
chcę zrobić 3-dniową głodówkę (72h) – tylko woda, ewentualnie sól/potas/magnez jak będzie trzeba. Kilka razy w życiu robiłem już dwudniowe głodówki ale Chciałbym pójść o krok dalej.
Szukam ekipy, która chciałaby przejść przez to razem – dla zdrowia, resetu organizmu, testu silnej woli albo po prostu ciekawości.
✅

Ciekawa teoria o przyczynach braku zgody Niemiec na dostarczenie Leopardów.
USA zadeklarowało, że każdy kraj, który zgodzi się na oddanie Ukrainie Leopardów otrzyma od nich Abramsy wraz z potrzebną bazą. Taki manewr pozbawia niemiecki przemysł czołgowy rynku w Europie, bo czołg funkcjonuje w wojsku przez 30-40 lat i na taki okres kraj związany jest z danym producentem. Gigantyczny kontrakt w Polsce już im przepadł. Kraje, które oddadzą Leopardy będą chciały uzupełnić te straty, a niemiecki przemysł nie jest w stanie szybko produkować techniki wojskowej, więc zostaje ameryka. Na Scholza może więc naciskać biznes, który może mieć bardzo ciężko z rentownością w długim okresie.
#ukraina #wojna
@Aleale2: @Aleale2 A obecnej pomogli, żeby się wydażyła
źródło: comment_1663612080jZ8MY6HC0Uovgu7brmkGoJ,w400
Pobierz@Aleale2: no raczej dosłanie czołgów przedłuża wojnę bo to eskalacja, wojna może zakończyć się tylko unicestwieniem jednej ze stron lub w rozmowach pokojowych, na 1 opcje nie ma szans bo ani ukraina nie unicestwi rosji ani rosja nie da rady już unicestwić ukrainy a więc zostały tylko rozmowy, dosyłanie broni którejkolwiek ze stron przedłuża konflikt a my chcemy