Aktywne Wpisy

lubie-sernik +142
.za 4godzinyy mam video calla z klientem z japonii a ja kuwa siedzę na lawcr w parku i dopijam łychee.
rzadko pijeale jak już piję to lece jakpojbany.
dajcie plusa żeby trochewytrzezwiec
rzadko pijeale jak już piję to lece jakpojbany.
dajcie plusa żeby trochewytrzezwiec

Essology +126
W gorszym, #!$%@? się w pasek rozrządu i masz lipę.
Alternator ma to do tego że chodzi na wielorowkowym, więc po zerwaniu nie masz ładowania akumulatora. Ujedziesz tak trochę, albo do pierwszego postoju i już auta nie odpalisz.
Co z tego że rozrząd jest pod obudową, jak kawałki i tak się dostają?
@oli91: ma rację, takie sytuacje się zdarzają i nie są jakoś super rzadkie.
Mogłem wołać Cię do swojego Passata VR5 na wymianę za każdym razem ( ͡º ͜ʖ͡º) Pasek ~1,7m xD
Bywało, że rolkę musiałem zamówić w niemieckim ASO, bo w polskich nie mieli. Takie cudo xD
Komentarz usunięty przez moderatora
@Obrzydzenie: Roboczogodzina
XD
Śmieszne, że tyle tutaj napisaliście i nikt nie napisał najważniejszego - zerwanie paska jest dużym problemem kiedy napędza pompę wody a nie alternator.
Jak masz sprawna, odpowiednią do auta baterie to przyjedziesz jeszcze ja wiem, z 12h, a tu piszecie że kawałek przejedzie xD
Oczywiście pasek był tylko alternator był uszkodzony.
@rozdartapyta: "synek, sprawa jest. Pozycz tatusiowi stówkę, po wypłacie ci oddam"
Tani w utrzymaniu, wnętrze mega. Ma abs, elektryczne szyby, wygodne zawieszenie, CLIMATRONIC!, koło 200km/h wyciągnie w wersji 110 konnej, spalanie 7 litrów ON, blache super zabezpieczoną antykorozyjnie.
No i co najważniejsze jest ich mega dużo = tanie częsci.
Imho opłaca się tylko kupować samochody których jest dużo bo będą tanie w utrzymaniu/naprawie i każdy wartsztat się podejmie. Jak traktuje się auto jako środek transportu
Chociaż może się mylę i tak akurat trafiałem.
Co do Aku - jak jedziesz to spoko. Rozruch robisz i napięcie spada że rozrusznik nie obróci, dziękuję, dobranoc.
@Zielone_Jabuszko_Rosnie_Sobie: 200 km na akumulatorze przejedziesz (jak wyłączysz światła). A jak mróz to i chłodzenie niepotrzebne.
@Obrzydzenie: przez otwór na kole pasowym. Wbrew pozorom dość częsta przypadłość gdy pasek klinowy się postrzępi na cienkie paseczki/sznurki, bo ociera o obudowę (krzywy napinacz, rozwalona rolka) lub gdy się na niego olej cieknie,