Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 126
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@stefan_pmp: byłoby spoko, gdyby wiązało się z bezpłatnym/znacznie tańszym odbiorem odpadów. A tymczasem człowieku kombinuj jak w małej kuchni umieścić 5 pojemników na odpady, ale płać za to znacznie więcej, niż niedawno za zmieszane.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@gunsiarz: W moim rodzinnym mieście w dalszym ciągu w 11 piętrowym bloku są opisane dyżury na mycie klatki - swojego piętra i schodów od niższego półpiętra do wyższego półpiętra
  • Odpowiedz
@gunsiarz: Za PRL ludzie śmieci zakopywali. Sortowanie jest w pytę tylko nie przy tych kosztach i fakcie, że nawet teraz posortowane śmieci trafiają do jednej śmieciarki.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@gunsiarz: ciekawe kiedy wejda numerowane worki i będzie wiadomo ktoś wrzuca niesortowane do sortowanych. Szczególnie jeśli zabudowa wielorodzinna.
  • Odpowiedz
W---------m jak leci, jak w smietnikach osiedlowych sprawdzają czy gosc spod 8-ki segreguje, a ja w--------m do jednego wora? I ja mam marnowac powierzchnie w chacie na pojemniki i myć te kubki i o---------c szajs i ułatwiac MPO jak biorą za to coraz wiekszy hajs? Niech sobie sami to segregują
  • Odpowiedz
@goferek akurat według mnie nie potrzeba 5 pełnowymiarowych kubłów. Mam taki kosz wielkości normalnego podzielony na 3 komory. W sumie to kupiłem, bo był w obi w takiej samej cenie jak normalny. Szkła praktycznie nie używam, to nawet jak butelka po piwie się zdarzy to nie potrzebuję osobnego pojemnika na 1-2 butelki w tygodniu. Z bio jest największy problem i jeszcze nie wymyśliłem nic w tym temacie to wyrzucam do zmieszanego
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 48
@DziobakApokalipsy_: ok, a teraz pomyśl o rodzinie 2+2 w bloku. Trochę więcej produkują śmieci.

Warto wczuc się w sytuację innego człowieka a nie tylko mówić że jest ok no bo przecież mi jest dobrze.
To tak jak te dziady co mówią że PiS jest super bo panie kto tyle doł
  • Odpowiedz
jak w smietnikach osiedlowych sprawdzają czy gosc spod 8-ki segreguje, a ja w--------m do jednego wora

@Vahn: tak to sprawdzają, że jak namierzą że tak robisz to wszyscy mieszkańcy zapłacą więcej za śmieci i potem Janusz będzie namierzać, która frajerzyna nie segreguje xD

Tacy ludzie nie potrafiący żyć w społeczeństwie i żadnej społeczności, powinni sobie dom na wsi kupić i robić co chcą
  • Odpowiedz
Kto ceni swój czas mniej niż rachunek za śmieci ten sortuje, komu nie chce się babrać ten płaci.

@smk666: czas na sortowanie śmieci XD stawiasz sobie dwa śmietniki pod zlewem, na zmieszane i na plastik/metal (bo to trafia do jednego pojemnika) i zależnie co masz w rączce to wrzucasz do jednego lub drugiego śmietniczka.

Jesteś upośledzony?
  • Odpowiedz