Wpis z mikrobloga

z hujowymi genami to można nawet chodzić przez lata na siłownie i nie mieć tego słynnego zarysu mieśni xd

@PrawaRenka:
Bez przesady, każdy może wyglądać lepiej. Nie każdy może mieć proporcje jak rzeźby Michała Anioła, ale każdy może coś ze sobą zrobić, żeby poprawić wygląd swojego ciała.
  • Odpowiedz
@trololo55: Nie, nie mam grubych kości. Nigdzie o tym nawet nie wspomniałam. Po prostu kobiety potrzebują dużo więcej wysiłku, by utrzymać dobrą sylwetkę ze względu na zwiększoną zawartość tkanki tłuszczowej oraz różne oddziaływanie hormonów. Zwyczajna kwestia biologiczna.
  • Odpowiedz
ze względu na zwiększoną zawartość tkanki tłuszczowej oraz różne oddziaływanie hormonów. Zwyczajna kwestia biologiczna.

@peszek_leszek: ale jeżeli dziennie przyjmuje się tyle kalorii, ile się zużywa, to ta dodatkowa tkanka tłuszczowa nie powstanie nigdy. I żadne hormony nic tu nie zmienią. Tak samo nie jest to kwestia biologii, a fizyki. Przyrost tkanki tłuszczowej przy ilości dostarczonej energii równej ilości zużytej energii byłby sprzeczny z zasadą zachowania energii oraz wynikającymi z niej
  • Odpowiedz
@peszek_leszek: Mężczyźni raczej bardziej potrzebują tkanki tłuszczowej- minimum 15% bo to wymóg ewolucyjny wynika z większej aktywności fizycznej. Kobiety które ćwiczą mocno na siłce- głównie zmniejszają tkankę tłuszczowo najczęściej przez to mają niskie libido. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@PrawaRenka No to ja nie wiem jak c-----e te genu trzeba by mieć, żeby po latach ćwiczeń nie mieć zarysu mięśni. Ja z chłopaka z piwnym brzuchem w rok zrobiłem kaloryfer. Wiadomo nie jak kulturysta, ale wyglądam lepiej niż 98% facetów.
  • Odpowiedz