Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@bury256: najlepszy sos czosnkowy mojej produkcji.

1. Pół szklanki majonezu Winiary.
2. 3/4 szklanki jogurtu naturalnego.
3. Mniej niż pół łyżeczki cukru.
4. Dwie szczypty soli i dwie pieprzu.
5. Piętnaście ząbków czosnków: obrać i przepuścić przez prasę lub mocno zgnieść tłuczkiem na desce.
6. Wymieszać i odstawić na godzinkę.
@bury256:
1. jogurt naturalny (150 ml)
- wlewasz do miski
2. cała główka czosnku
- wszystkie ząbki obierasz, przeciskasz przez praskę i wrzucasz do miski z jogurtem
3. przyprawy (zioła prowansalskie - reszta opcjonalnie - oregano, majeranek, rozmaryn)
- wsypujesz stołową łyżeczkę do miski z jogurtem i czosnkiem a następnie mieszasz wszystko tak długo aż uznasz, że składniki się doskonale połączyły
4. jeżeli chcesz czerwony akcent to strzel kleksa sriraczy albo