Aktywne Wpisy
Instalacja artystyczna w Leroy Merlin Al. Jerozolimskie - Psy srają w sklepie.
źródło: IMG_LM1543
Pobierz
simpiara +41
Dla miłośników zwierzaków (albo i nie)
Mam dziś dla Was 4 vouchery Allegro po 50 zł każdy. Nie ma tu żadnych promocji stron, refów ani innych kombinacji xD
Jak wziąć udział:
Zostaw plusa pod tym wpisem (żeby było wiadomo, że bierzesz udział).
Mam dziś dla Was 4 vouchery Allegro po 50 zł każdy. Nie ma tu żadnych promocji stron, refów ani innych kombinacji xD
Jak wziąć udział:
Zostaw plusa pod tym wpisem (żeby było wiadomo, że bierzesz udział).

źródło: comment_1672925486vO0YIrRbMgPsDXKurf0Rvm.jpg
Pobierz@shuttlesworth: chyba nigdy najpopularniejsza metoda kompresji nie była ta najlepszą ( ͡° ͜ʖ ͡°) mnie się średnio podoba, niby "na oko" jest spoko, ale potrafi gubić detale tam gdzie jpg tego nie robi i moim zdaniem są to miejsca bardziej istotne
A w ogóle to MozJPEG nie jest tak daleko do webp, z odpowiednimi ustawieniami
Ale wszyscy porównują jpega złożonego byle
Win + Shift + S
No i jeszcze kwestia rozwijania - za JXL stoi kilka twórców (w tym też Google), a za WebP tylko
Fakt, WebP już jest znacznie dłużej na rynku i radzi sobie całkiem nieźle. Nie mniej, moim zdaniem, JXL ma większy potencjał i chętnie bym go widział wszędzie. AVIF też jest ciekawy, ale niestety nie jest nawet tak
źródło: comment_16729557481qDxnh9TKUUAo0IQIXSVh0.jpg
PobierzAle sa apki do ściągania webp oraz strony co konwertują webpgify na gify.
Ewentualnie nakładki na przeglądarkę graficzną do odczytywania webp lub programy graficzne które potrafią konwertowac webp do jpeg.
Od dłuższego czasu korzystam z wszystkich tych opcji.
@smieszek321: no i oszczędzisz 20kB na obrazku, a pewnie same skrypty JS ważą kilka MB.