Wpis z mikrobloga

program #yanosik na #iphone to jakiś żart. w #android miałem ładny pływający widżet, a jak była jakaś kontrola czy fotoradar to pojawiał się dymek, czy potwierdzam, czy nie, czy nawet guzik 'X'. a w #ios jak w lesie. Tylko powiadomienie i ni chu nie mogę potwierdzić czy anulować. A jak chcę zgłosić, to muszę wejść w apkę i pewnie potraktują jako osobny punkt i zanim to zrobię to jestem daleko za tym. Halo producent, weź się za live activities, to może będzie lepiej.
Aaaa i jeszcze jedno. Na podcastach w spotify nie słychać powiadomień z yanosika. Podcast się wyłącza, jest krótka cisza i podcast wraca. Na piosenkach jest ok. Zaczynam tęsknić za moim Huawei P20 pro, którego miałem 4 lata. Dałem się namówić na iphone 14 pro i nie mogę się przyzwyczaić #zalesie
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jelen_Szlachetny: Ogolnie chodzi o to ze aplikacje majace swoje dymki moga robic ci zrzuty ekranu wszystkiego co masz na ekranie z czym juz byla afera w przypadku messengera, dlatego ios nigdy tego nie wprowadzil bo nie ma jak sie przed tym zabezpieczyc, bylo duzo apek na androida ktore robily screeny co sekundy i wysylaly na swoje serwery

To co mozesz zrobic jak chcesz przeskoczyc np z google maps do yanosika
  • Odpowiedz
@Jelen_Szlachetny: Akurat w przypadku tego co OP mowi to kwestia klikniecia w innym miejscu (zamiast chmurki notification bar) ale w przypadku messengera faktycznie bylo to bardzo wygodne, mimo wszystko nie jest to wcale taka ważna cecha dla ludzi skoro nie zostala wprowadzona ani przez whatsapp ani signal ani telegram
  • Odpowiedz
@remev: że możesz wejść w interakcję z powiadomieniem. Tak jak np. w spotify możesz zmienić piosenkę bezpośrednio z powiadomienia to tak samo widziałbym to w yanosiku - jest powiadomienie o suszarce i masz 3 guziki - tak, nie, anuluj. A jeszcze lepiej - na always on display powiadomienie non stop, tak jak spotify :)
  • Odpowiedz