Aktywne Wpisy

lololokoo +3
#rozowepaski zniżam się do tego poziomu, ale zapytam tutaj ( ͡° ͜ʖ ͡°) moja przyjaciółka, która jest w związku od kilku lat i zdradza swojego faceta jest na mnie wściekła, bo kilka dni temu poznałyśmy kumpla jej faceta, któremu się spodobałam. Dodam, że on spodobał się mojej przyjaciółce, ale to były żarty, że "mogłaby go w nocy odwiedzić". Na początku jakoś nie zwrócił mojej uwagi, ale sama nakręcała

jankes83 +41
Te tłumaczenia prawactwa, że "piątka konfederacji została wycięta z kontekstu" są żenujące XD
Jakie są fakty?
Konfederacja robi badania fokusowe i śledzi jaki przekaz trafia do ich wyborców. Co im wychodzi?
"Z tego powodu wyszło nam 5 postulatów, nazwałem je piątką konfederacji i właśnie je ogłaszam światu po raz pierwszy:
- Nie chcemy Żydów,
- homoseksualistów,
- aborcji,
- podatków
- i Unii Europejskiej.
GROMKIE BRAWA PUBLICZNOŚCI XDDDDDDDDDDD
Mi natomiast wychodzi, że
Jakie są fakty?
Konfederacja robi badania fokusowe i śledzi jaki przekaz trafia do ich wyborców. Co im wychodzi?
"Z tego powodu wyszło nam 5 postulatów, nazwałem je piątką konfederacji i właśnie je ogłaszam światu po raz pierwszy:
- Nie chcemy Żydów,
- homoseksualistów,
- aborcji,
- podatków
- i Unii Europejskiej.
GROMKIE BRAWA PUBLICZNOŚCI XDDDDDDDDDDD
Mi natomiast wychodzi, że
Pracowników ma wykształcić państwo, za szkolenia zapłacić państwo, infrastrukturę wybudować państwo, na koszty działalności ma dać dotacje państwo, kryzys - ratować ma państwo.
W zamian... nie dają absolutnie nic, nawet pensji, bo pracowników znowu ma zapewnić państwo w postaci stażystów, którym płaci PUP, a nie pracodawca.
Ciągłe "daj, daj, daj" i jeszcze mają czelność pluć na pobierających 500+...
Hurr durr, absolwenci nic nie potrafią po studiach - taaa, bo w tym waszym p0lackim dziadostwie stosujecie jakieś kosmiczne technologie, jaaaasne - na to da się tylko odpowiedzieć jednym wielkim xDDDDD.
Wymóg doświadczenia i długi czas wdrażania pracownika w tych waszych kartonowych firemkach wynika wyłącznie z kompletnego braku organizacji i nieprzygotowanych, niespisanych procedur.
Hurr durr, państwo uciska biednych przedsiębiorców. xDDDDDD. Przecież to od stuleci powtarzana, ta sama propaganda przez różne Lewiatany i ich zachodnie odpowiedniki, także w tym ultra-kapitalistycznym USA, a wy kuce się ciągle na to łapiecie - wielcy "kapitaliści" z was, których cały "kapitał" to gacie na tyłku (a może nawet nie, bo te kupiła wam matka).
#przedsiebiorczosc #polska #podatki #antykapitalizm #januszebiznesu #bekazprawakow #bekazkonfederacji #pracbaza
Pracowałem w różnych kołchozach i nic mnie tak psychicznie nie wymęczyło jak różny sposób wykorzystywania w miejscu pracy przez kadrę kierowniczą (i czasami innych pracowników z wpojoną mentalnością służącego)
8 godzin pracy w 2023 (zaraz) to jakieś nieporozumienie.
Staż z PUP to już wyższy poziom upodlenia:
›dostań darmowego pracownika, który jest na stażu
@Cyprein: Ktoś ci każe pracować na pełen etat? Ktoś ci każe pracować na UoP? Ktoś ci każe podpisywać umowę? O PIP słyszałeś? 2023(zaraz) a ludzie nie potrafią o siebie zadbać
Przyrównywanie januszexów powstałych na początku lat 90' do normalnych małych i średnich firm które ciągle mają utrudniane przez państwo to patologia którą mógłby wymyślić tylko człowiek mający zerowe pojęcie o ekonomii, ale ok
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pokaż mi teraz kraj w którym państwo radzi sobie doskonale bez tych złych prywaciarzy, no bo przecież urzędnik wie lepiej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Rozumiem
Prąd, Paliwo i podniesienie stawki minimalnej.
Super pracodawca.
@throwaway2137: przypomnij mi - skąd to "państwo" ma pieniądze na szkoły, szkolenia czy infrastrukturę? ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚
Jak nie chcesz mieć fali bezrobocia to tak, państwo ma ratować, bo OD TEGO JEST xD
@paww: a co w tym dziwnego? Jest kryzys, ceny wszystkiego idą w górę, a jeszcze masz płacić więcej bo ci państwo nakazuje. Normalna sprawa, że jakoś się trzeba odkuć, więc albo zwolnienia pracowników, albo podniesienie cen produktów