Wpis z mikrobloga

Kolejny cwaniaczek w programie "Jedź bezpiecznie" i oświadczenie jegomościa na końcu.

ntdc - Kolejny cwaniaczek w programie "Jedź bezpiecznie" i oświadczenie jegomościa na...
  • 121
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

widziałem sytuację, gdzie jedzie typ 40 na prawym, drugi 50 na lewym, ale jest przejście więc ten z 50 zaczyna zwalniać żeby się zrównać, ten z 40 widząc że tamten zwalnia zaczyna też zwalniać, ostatecznie oboje się zatrzymali przed przejściem bez pieszego w pobliżu

@Cernold: no piękna historia, a komuś się coś stało od tego? Bo ja wielokrotnie widziałem sytuacje, w których ludzie nie zwalniali jak ktoś na prawym hamował,
  • Odpowiedz
psiarskie jeszcze tuż przed pasami zwalniaja o 2 kilometry zeby nastąpiło wyprzedzenie z 44,2 do 42,2. Przepis jest potrzebny ale takie jego egzekwowanie to już apogeum debilizmu
  • Odpowiedz
@Aerwin: Ja rozumiem, ale mam na myśli ze jak ktoś na kamerce nagra albo policja złapie to w zależności czy tam jest człowiek czy nie powinien być inny mandat
  • Odpowiedz
@StormtrUper: Dlaczego kiedyś jak ktoś był na przejściu był inny mandat a gdy nikogo nie było był inny i było tylko ze nie można spowodować aby ktoś zwolnił idąc?
  • Odpowiedz
@Gavilar: W takim wypadku dwa pasy ruchu w jednym kierunku zawsze powinny skutkować mandatem, ponieważ pojazdy nie mogą poruszać się z jednakową prędkością.

Co byłoby gdyby to właśnie ten kierowca był przed policja i zahamował przed przejściem? Czy policjant ukarałby się mandatem 1500 zł?

Wyprzedzanie na zasadzie jazdy 1km/h więcej niż pojazd na drugim pasie ruchu jest patologia w kategorii interpretowania tego manewru jako wyprzedzanie. Tak jak mówię: pojazdy musiałyby
  • Odpowiedz
@xGreatx: Jak my to nazywamy wyprzedzaniem to xD jechali praktycznie identycznie, kierowca z 2km/h więcej i dostaje pol minimalnej jako mandat. I ludzie tego bronią xD
  • Odpowiedz
@xGreatx: Nie popadaj w skrajności i dziecku 140cm bo w takiej sytuacji nikt by kierowcy nie bronił. Chodzi o to, ze ten przepis daje możliwość wystawienia mandatu w każdym przypadku kiedy policja jedzie jednym pasem, a ofiara drugim pasem. Wystarczy, ze policja sobie chamsko zahamuje. I mamy na to pozwalać? XD
  • Odpowiedz
@xGreatx: Jak my to nazywamy wyprzedzaniem to xD jechali praktycznie identycznie, kierowca z 2km/h więcej i dostaje pol minimalnej jako mandat. I ludzie tego bronią xD

@zaxang: I dobrze bo chłop nawet tego przepisu nie znał.

@xGreatx: Uwierz mi mandat 750zl i 8pkt karnych tak samo nauczy jak
  • Odpowiedz
@xGreatx: Zobaczymy jak Ty znajdziesz się w takiej sytuacji. Przypomnę: to nie musi być Twoja wina, ponieważ policja może Ci chamsko zahamować przed przejściem. Pewnie z pokora przyjmiesz mandat od Pana władzy, bo przecież im chodzi o te dzieci które mógłbyś kiedyś potrącić xD
  • Odpowiedz
@xGreatx: Nie popadaj w skrajności i dziecku 140cm bo w takiej sytuacji nikt by kierowcy nie bronił. Chodzi o to, ze ten przepis daje możliwość wystawienia mandatu w każdym przypadku kiedy policja jedzie jednym pasem, a ofiara drugim pasem. Wystarczy, ze policja sobie chamsko zahamuje. I mamy na to pozwalać? XD

@zaxang: To ma za zadanie nauczyć ludzi żeby było mniej sytuacji z dzieckiem 140 cm.

@xGreatx
  • Odpowiedz
ah to są znów ci niewidzialni piesi których życie i zdrowie zostało śmiertelnie zagrożone

@Catmmando: ah, przejście też jest niewidzialne? Kiedyś ktoś cię przejedzie i tyle. Pouczam cię do zainwestowania w mózg.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@xGreatx: nie wiem co jest w tym urywku bo oglądałem to parę dni temu na YT, ale tutaj naprawdę widoczność jest idealna i ze 100-200m widać wszystko wokół przejścia
  • Odpowiedz