Aktywne Wpisy
MarianJanusz +15
Uwaga bo pojadę teraz trochę ruską onucą. Ale czy z perspektywy tych dwóch lat rzeczywiście opłacało się Ukraińcom stawiać opór? Kilkaset tysięcy zabitych. Miliony uciekło z kraju. Całe miasta w gruzach. Zapaść gospodarcza. A co było alternatywą? Alternatywą było po prostu dać ruskim wjechać czołgami do Kijowa. Zełenski by pewnie trafił do łagru, a kilku innych wypadło z oknien. Władzę przejęłaby jakaś moskiewska pacynka i tak by się im dalej żyło na

eaxata +68
Nie piję prawie od miesiąca i dzisiaj mało brakowało, a bym się #!$%@?ł, ale jednak walka nadal trwa. Nawet browary kupiłem już, ale stało się coś, co mnie odwiodło od tego pomysłu. Mianowicie spotkałem starego znajomego, który mi powiedział, że widać i słychać po mnie, że przestałem pić. A nigdy wcześniej z nim nie gadałem ani o tym że chleję, ani o tym że zamierzam przestać, ani o tym że przestałem. Wychodzi

2. Policja ewidentnie na niego zapolowała.
3. Dostał mandat 1500 zł.
4. Nauczył się tego, żeby uważać na policję, nie ufać jej ani polskiemu prawu. Pozostał sfrustrowany i gdzieś tam na końcu może przestanie wyprzedzać na pasach.
1. Zastanawiam się, skąd w Polsce (a może na świecie też?) tak wielu legalistów. Prawo jest dla ludzi, a nie ludzie dla prawa. Jeżeli faktycznie - faktycznie! - w
@Catmmando: Jak już kogoś zabijesz to będzie krzyk że piesi wchodzą bez patrzenia.
@Racjonalnie-do-przodu: A jak będzie 100%, a mimo to ktoś będzie na tym przejściu? Przecież takiego przepisu się nie da egzekwować.
Komentarz usunięty przez autora
2. Policja ewidentnie na niego zapolowała
Jakby umiał się zachowywać na drodze to ok, ale ten człowiek nie wie czym jest manewr wyprzedzania
nadal za mały mandat ¯_(ツ)_/¯.
Skoro tylko tyle się nauczy to nie zbyt dobrze i powinien dostać taki mandat żeby zapamiętał do końca życia, alternatywna ścieżka jest taka że uczy się prawa drogowego
@Mochiron: Taka sytuacja nie jest możliwa. Nie może mieć 100% pewności, że nikogo nie ma i jednocześnie tam ktoś jest - to się wyklucza. No chyba że gościu ma zaburzenia w pojmowaniu rzeczywistości i nie wie, co się w okół niego dzieje, ale to wtedy w ogóle nie powinien prowadzić.
I właśnie
@Adr14n_: Jasne. Wystarczy nie wyprzedzać, wystarczy jechać powoli, wystarczy nie korzystać z telefonu, wystarczy zmienić koła na zimowe w połowie sierpnia, żeby śnieg nie zaskoczył.
Niedługo będzie mandat za zerknięcie przez boczną szybę w trakcie stania na światłach. Przecież też jest to uzasadnione bo jak zobaczysz jakąś ekstra laske to przegapisz zielone albo Ci się auto
No nie ale nie stać by go było na jazdę po drodze, na pewno nie możemy ignorować tego że ktoś nie zna podstawowych przepisów i jeździ samochodem
Jeśli chodzi o to jak powinno być, to nie pytaj mnie, nie mam danych żeby stwierdzić co jest lepsze, ale na logikę rzecz biorąc człowiek który jedzie lewym pasem, który jest do wyprzedzania, wyprzedza i on uważa że tego
Idąc tą logiką jakby się z nimi zrównał a potem dał po heblach to oni wyprzedzili by jego i sami sobie powinni wystawić 1500 zł. Tylko że wtedy to jakoś nie działa bo to złośliwy kierowca i policji się mandat
@Aerwin: przecież to typowa mentalność dziadówy krakusa, nie cierpię takiej gadki
@m0rgi: Równie dobrze osoba, która dostała mandat mogła się do przepisu zastosować widząc co odwalają policjanci i wyprzedzić za pasami przy okazji nawiązać kontakt wzrokowy z policjantem i wyrazem twarzy pokazać mu, że jest idiotą. ( ͡º ͜ʖ͡º)