Wpis z mikrobloga

od czego zacząć żeby wyjść z tego co robię aktualnie

@Walnij_Kielona: Nie wiem co robisz aktualnie. Ja zaczynałem od matlaba, nauczyłem sie pisać proste skrypty, później weszła inżynieria oprogramowania i C++. W międzyczasie narzędzia wspomagające jak Git. Sporo czytałem książek i kodu. Tutoriale na youtube oglądałem. Kluczowy jest oczywiście angielski.
  • Odpowiedz
@arysto2011: to jak rozumiem, nalapales trochę kontraktów będąc poza PL - to chyba dobra droga, bo w moim stacku (javka) ciężko było coś znaleźć spoza kraju full zdalnie
  • Odpowiedz
to jak rozumiem, nalapales trochę kontraktów będąc poza PL

@wafel93: Zdanie, że od tego roku, dotyczyło formy opodatkowania. Od 12. lat mieszkam w Polsce. Wcześniej trochę podróżowałem.
  • Odpowiedz
@arysto2011:

Gratuluję!

Ja teraz zbieram expa w devops, wypłata parukrotnie mniejsza, ale nie narzekam na życie, właściwie dopiero początek kariery, bo 1.5 roku expa. Polecasz iść na magisterkę w przyszłości (w styczniu bronię inżyniera z infornatyki i na magistra też raczej informatyka tylko zaocznie)? Bo teraz po obronie mam zamiar zrobić sobie minimum rok przerwy i skupić się bardziej na pracy, porobić certyfikaty z chmury, k8s itd.
  • Odpowiedz
@Need: Dzięki. Zdecydowanie zrób magistra i to jak najszybciej. Zaoczny znacznie Ci pracy nie utrudni, a w przyszłości może otworzyć wiele drzwi. Obecnie wykształcenie kierunkowe jest warunkiem koniecznym.
  • Odpowiedz